Moda

Kako nositi kaput koji je najveći trend i ove zime

Napisao H. H.

Oni koji su oduševljeni ovim komadom odjeće ističu kako je “teddy bear” kaput veoma praktičan, prvenstveno jer je veoma topao, a onda i lako uklopiv sa drugom odjećom, a potom i efektan

Kada se 2013. godine pojavio na ulicama svjetskih metropola niko nije mogao predvidjeti da će “teddy bear”, popularni kaput postati omiljen među trendsetericama širom planete, a još manje da će se evo i čitavih šest godina kasnije naći na mjestu vodećeg modela kaputa tokom hladnih mjeseci.

Ipak, street style zvijezde i poznate ličnosti od njega ne odustaju i čini se da svake sezone nabave barem po jedan novi, nešto drugačijeg kroja, teksture ili boje.Oni koji su oduševljeni ovim komadom odjeće ističu kako je “teddy bear” kaput veoma praktičan, prvenstveno jer je veoma topao, a onda i lako uklopiv sa drugom odjećom, a potom i efektan.

Ove zime naročito su moderni oni u izraženim bojama, poput ljubičaste, zelene, plave, žute…

S obzirom da su pretežno u pitanju jarke boje, one odlično izgledaju u kombinaciji sa sportskim komadima, poput, primjera radi, patika.

Neutralne boje, kao i zemljani tonovi i dalje su aktuelni kao i onog trenutka kada su se pojavili. Tako se bijeli, sivi, smeđi i krem “teddy bear” kaputi najbolje kombiniraju upravo sa bojama iz ovog ranga, dajući onome ko ih nosi šik izgled.

Međutim, omiljeni ovosezonski način da odjenete ovaj trendy kaput jeste ukoliko i ostale nijanse odjeće uklopite sa njim, odnosno da čitav styling imate u istom tonu,piše Faktor

Komentari

komentara