Ljubav i veze

Otkrivamo – Kada partneru morate reći: „Žao mi je“

Napisao admin

Sa riječima: „Žao mi je“, najlakše ćete okončati svađu sa partnerom. Međutim, ova izjava često zna biti teška za vaš ego. Bez obzira koliko teško izustili ove riječi, potrebno je da ih s vremena na vrijeme kažete, posebno onda kada nešto niste uradili kako treba. U nastavku pogledajte u kojim situacijama jednostavno morate reći ove čarobne riječi.


Par (Foto: Cure.ba)

1. Film je počeo u 7, a vi ste se pojavili u 8. 

Osim toga i karte su bile kod vas. Ukoliko ste u ozbiljnoj vezi, čim dođete, odmah bi se trebali ispričati vašem ljutom partneru. Nakon što se on smiri, kupite karte za sljedeće prikazivanje i pokušajte ispraviti vašu grešku. 

2. Lažete da ste na poslu vašoj partnerici iako ste ustvari otišli gledati utakmicu sa vašim prijateljima. 

Ukoliko vaša partnerica ovo sazna, teško ćete se izvući. Prije svega, uvijek trebate govoriti istinu, jer kad se nešto sazna od drugih ljudi, tu počinju i svađe zbog nepovjerenja. Ukoliko ona sazna, da ste ovo uradili, odmah se počnite izvinjavati. I naravno, pokušajte je oraspoložiti sa nečim. 

3. On/ona kuha za vas, a vi se otišli na večeru sa prijateljima. 

Ako je večera bila iznenađenje onda stvarno ne možete puno učiniti. Ali, ako vam je on ili ona rekao/rekla za večeru i vi ste zaboravili na to, onda je najbolje da se iskreno ispričate. 

4. Vi ste ogrebali njegov novi automobil. 

Sigurno vam je bezbroj puta rekao da ne uzimate njegov automobil, ali vi ste bez obzira na to, željeli jednu probnu vožnju. Međutim, nakon probne vožnje, vi se vraćate kući sa ogrebanim automobilom. Šta uraditi? Naravno, odmah mu reći koliko vam je žao. Ponavljajte: „Žao mi je“ nekoliko puta, samo da on ne bude previše ljut na vas. I naravno, recite da ćete mu vi pomoći da plati popravak. 

5. Zaboravili ste da odete po njeganju na aerodrom. 

Pa možda niste zaboravili, možda ste prespavali, ali sama isprika vam ovdje neće pomoći. Jedini način da popraviteodnos je da se pojavite na njegovom ili njenom pragu s buketom cvijeća/ bocom šampanjca i velikim „Oprosti“ natpisom. 

cure.ba

Komentari

komentara