Ljubav i veze

Posjedujete li ih? – 10 osobina koje čine idealnu ženu

Napisao admin

Svaki muškarac je drugačiji i kod žena traži različite stvari, ali evo deset ključnih osobina koje svi vole.


Žena (Foto: Cure.ba)

1. Samopouzdanje

Privlačnost žena koje su sigurne u svoj izgled i sposobnosti leži u činjenici da je puno lakše nositi se s njima, nego s onima kojima treba stalna potvrdu drugih.

2. Dobar smisao za humor

Niko ne želi da bude s osobom koja je uvijek ozbiljna i negativno raspoložena. Momci žele djevojke koja znaju da se nasmiju na njihove šale i koje i same umeju da kažu nešto smiješno.

3. Dobro njegovana

Niko ne poriče da je izgled važan, uostalom to je ono što muškarca na samom početku privlači kod žene. Najviše ih pali lijepo njegovana žena zdravog tijela koja pazi na sebe.

4. Nezavisnost

Žena čije ponašanje sugeriše da će se u budućnosti osloniti isključivo na svog muškarca nije pretjerano atraktivna. Muškarci žele pažnju i brigu, ali u isto vrijeme im treba njihov prostor.

5. Razumijevanje

Iako se suprotnosti često privlače, muškarci žele žene koje će poštovati njihova uvjerenja i, ako je moguće, djeliti njihove interese.

6. Iskrenost i odanost

Ne treba posebno isticati da muškarci žele žene koje neće lagati i koje će biti vjerne. On mora da bude siguran da ona neće flertovati s njegovim prijateljima čim on napusti prostoriju.

7. Zrelost i artikulisanost

Dječji govor može biti sladak jedno vrijeme, ali većina muškaraca tražiće žene koje su zrele i znaju da smisleno razgovaraju. Ko želi biti s osobom koja razgovara samo o odjeći i šminki? Isto, žene koje previše psuju nisu pretjerano privlačne, posebno muškarcima koji se klone vulgarnosti.

8. Ležernost

Djevojka koju može da odvede roditeljima i s kojom može da se dobro zabaviti na bilo kom mjestu, ona s kojom može da se opusti i koja se ne boji da će upropastiti svoju šminku – to je djevojka s kojom može i na kraj svijeta.

9. Brižnost i pažnja

Muškarci se osjećaju dobro kada znaju da njihova djevojka obraća pažnju na njih, primjećuje male stvari i brine o njihovim potrebama. Ali, istovremeno, ne podnose kad ih ucjenjuju brigom i pažnjom.

10. Podrška

On želi nekog ko će ga poslušati, a da ga neće ismijavati ili podcjenjivati, nekog ko će biti na njegovoj strani, dati mu objektivan savjet i učiniti da izgleda dobro pred drugim ljudima.

cure.ba

Komentari

komentara