Ljubav i veze

Jeste li znali – Za dobar brak komunikacija je ključna

Napisao admin

Živimo užurbno, imamo djecu, karijere, obaveze, prijatelje, a i gledanje televizije često preuzimaju prvenstvo, izlazite li s partnerom u društvu prijatelja, nemoguće je kvalitetno razgovarati.


Par (Foto: Cure.ba)

Prioritet    

Između mnogo faktora ključnih za uspjeh ili raspad braka, sposobnost komuniciranja je presudna. Bez obzira koji problemi unose nemir u bračne vode i hoće li brak opstati ili ne, ovisi o načinu da koji partneri međusobno komuniciraju. Slaba komunikacija uzrokuje konflikte, nerazumijevanje, ogorčenost i bol.

U četiri oka

Na razvoj komunikacije u odnosu potreba, raditi. Živimo užurbno, imamo djecu, karijere, obveze, prijatelje, a i gledanje televizije često preuzimaju prvenstvo, izlazite li s partnerom u društvu prijatelja, nemoguće je kvalitetno razgovarati. Gubite sposobnost komuniciranja s partnerom, a s vremenom postaje teže i provoditi zajedno.

Šutnja nije zlato

Ne podižite zid i ne služite se taklikom hladnog rata kako biste iskomunicirali svoje nezadovoljstvo. Često se pribjegava ovakvom ponašanju, ali znate li daje ono destruktivno? Ako partner učini nešto s čime se e slažete, ne odbijajte danima razgovarati s njim ili drsko izbjegavati njegov pogled.    

cure.ba

Komentari

komentara