Ljubav i veze

7 tajni za dug i sretan brak

Napisao H. H.

Poštujte roditelje vašeg partnera, dajte svojoj “boljoj” polovici prostora i održavajte iskru u vezi živom.

Čini se lakše reći nego učiniti? Niste jedini ako tako mislite. No, da ne biste prebrzo i prelako digli ruke od veze koja ima perspektivu, ovo su “tajne” uz pomoć kojih biste mogli imati dug i sretan brak/vezu.

Veliko K- komunikacija

Ma koliko nam se možda činilo da problemi leže u nekim drugim čimbenicima poput velikih razlika u karakterima i sl., sve prepreke možete lakše prijeći ako nemate problema u međusobnoj komunikaciji. Uvijek će biti nekih neslaganja, trzavica, razlike u mišljenjima i očekivanjima od veze u kojoj se nalazite, ali ako možete kvalitetno iskomunicirati aktualne probleme koje vas muče u vezi, napravili ste “medvjeđi posao”. Sjednite, razgovarajte, iznesite svoju stranu priče i poslušajte drugu.

Nemojte odmah osuđivati ili dizati zid prema tuđim stavovima ma koliko se vi s njima ne slagali. Ne zaboravite da druga strana može imati isti način razmišljanja kao i vi po tom pitanju te će nepostojanje kompromisa i razumijevanja lako dovesti do zaoštravanja odnosa i novih problema. A to želite izbjeći, zar ne?
trudnoća, trudnica razočarana Izbezumljen muškarac: Moja žena ne može se pomiriti s tim da će roditi sina

Dostojanstvo i poštivanje, ne “posjedovanje”

Vrlo bitna stavka u svakom odnosu. Ako ste u braku to ne znači da vas druga strana posjeduje. Vi ste i dalje svoja osoba i odlučili ste s nekim dijeliti svoj život. Ali to je i dalje vaš život. Nemojte dominirati nad svojim partnerom i postavljati se kao šef, veza između dvoje ljudi treba biti ravnopravna i partnera/partnericu doživljavajte s poštivanjem i dostojanstvom, piše Večernji.

Ne zaboravite na kompromise

Mnogi smatraju da je popuštanje u vezi znak slabosti. Ipak, nije to tako. S obzirom da ćete kroz život morati donijeti jako puno zajedničkih odluka, ponekad ćete morati naći neku zlatnu sredinu i pomalo odstupiti od svojih stavova. To ne znači da odustajete od svojih stavova u potpunosti, samo da ste dovoljno zreli sagledati i uvažiti i drugu stranu.

Financijska transparentnost

Svaki pojedinac ima pravo na financijsku stabilnost, tako da je sasvim u redu ako imate poseban bankovni račun na kojem štedite svoj novac. Ipak, jednako je važno pritom da je vaš partner svjestan vaših financija. Ako mu krijete stanje vaših financija, to može uzrokovati nepovjerenje i stvoriti razdor u vezi.
Svađa, veza, prekid, žena, muškarac ispovijest `Ostavio me nakon što sam otplatila njegov kredit`

Dobri odnosi s obitelji vašeg partnera

Ovo ponekad može biti vrlo teška stavka u vezi. Ma koliko bili različiti i ne slagali se s njima u mnogočemu, održavanje dobrih odnosa s članovima njene/njegove obitelji može biti presudno za vašu vezu. Organizirajte povremeno neku obiteljsku večeru, upustite se u neke općenite teme jednom kada se nađete svi skupa i održavajte komunikaciju.

Održavajte romantiku u vezi

Poznato je da je s vremenom teže dobiti one leptiriće u trbuhu koje ste imali na početku veze, ali ne znači da se zato trebate prepustiti monotoniji. Održavanje romantike u vezi vrlo je važno jer ćete se na taj način dublje ppovezivati s vašim partnerom i izbjeći kolotečinu veze u koju mnogi parovi upadaju nakon nekog vremena.

Vrijeme samo za vas

Posvetite se jedno drugom s vremena na vrijeme i ne zaboravljajte na sitnice koje mogu drugu stranu učiniti sretnom. Zaboravite na stav “pa to se podrazumijeva”, držite partnera/partnericu za ruku kada god imate priliku za to, ako zajedno gledate neki film, poneki zagrljaj na udobnom kauču i češkanje po leđima može imati veliki učinak na vaš odnos. Sitne stvari mogu učiniti čuda, ne odbacujte ih s vremenom.

Komentari

komentara