Ljubav i veze

Sex i vi – Koja je količina sex-a normalna

Napisao admin

Većina statistika pokazuje da par u proseku vodi ljubav nekoliko puta nedeljno, ali u praksi je količina seksa najčešće manja, zbog svakodnevnih obveza i zadataka s kojima se srećemo. Saznajte koliko seksa je zapravo normalno.


sex (foto:cure.ba)

Bilo da vama i vašem partneru odgovara da vodite ljubav tri puta dnevno ili jednom mjesečno, napominjemo da je ta količina normalna, sve dok se oboje slažete s tim.

Na pitanje “Koliko često upražnjavate sex sa partnerom?”, najveći broj muškaraca, ali i žena, verovatno bi odgovorio izjavom: “Ne onoliko koliko bih želio”.

Seksualni život često može trpiti ako osoba ima mnogo obveza na poslu, a uz to treba još brinuti i o domaćinstvu i djeci. Međutim, nemojte misliti da sa vašim ljubavnim odnosom nešto nije u redu ako niste aktivni u spavaćoj sobi nekoliko puta nedeljno – stručnjaci ističu da je svaka količina normalna, sve dok se ne pretvori u potpuni izostanak seksa. Znači, “ponekad” je sasvim u redu, ali pazite da se ne pretvori u “nikad”.

Seksualni terapeut Hyde ističe da mnogi parovi osećaju pritisak koji im nalaže da poboljšaju svoj seksualni život, većinom kroz učestalije odnose.

“Nedavno sam upoznao par koji je bez sumnje bio vrlo zaljubljen, ali takođe i veoma zabrinut, jer nakon 20 godina braka njihov ljubavni život nije bio toliko aktivan kao ranije” kazao je, “ali kada sam razgovarao sa njima, ispostavilo se da je i muškarcu i ženi ovaj tempo odgovarao, tako da nije bilo nikakvih problema.”

Dakle, bilo da vama i vašem partneru odgovara da vodite ljubav tri puta dnevno ili jednom mesečno, napominjemo da je ta količina normalna, sve dok se oboje slažete s tim. Ako, ipak, osećate potrebu da imate manje ili više seksa, porazgovarajte sa voljenom osobom i stavite joj to do znanja.

 

cure.ba

Komentari

komentara