Ljubav i veze

Budite na sve spremni – Na vjenčanje nikako bez šminke, čokoladica i sedativa

Napisao admin

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), zadužen za promociju i zaštitu javnog zdravlja, izdao je uputstvo za parove koji uskoro nameravaju da se vjenčaju.


mlada (foto:cure.ba)

Vodič “Kako preživeti vjenčanje” obraća se prije svega ženama i podseća ih na to da je planiranje svadbe vrlo slično planiranju katastrofe.

Agencija navodi i opremu bez koje mlada ne smije da se pojavi na vjenčanju. Ona kod sebe mora da ima šminku kako bi mogla da u svakom trenutku popravi svoj izgled, ali i zihernadle u slučaju da na haljini pukne šav.

CDC nevjestama takođe preporučuje da ponesu nekoliko tableta za smirenje, ali da pripaze da ne preteraju sa njihovom upotrebom, imajući na umu sve veći broj smrtnih slučajeva zbog prekomernih doza sedativa.

Među ostalim savetima je i onaj o neophodnoj provjeri sale za bankete, a pogotovo svih izlaza i putanja za evakuaciju u slučaju opasnosti.

Kumovima i djeverušama savetuje se da pri ruci imaju flašicu sa vodom i pokoju čokoladicu kako bi mogli da umire mladu u slučaju da je spopadne trema ili da tokom ceremonije nastane neka stresna situacija.

cure.ba

Komentari

komentara