Ljubav i veze

Nova istraživanja – 5 znakova da bi te mogao prevariti

Napisao admin

Ne svaki muškarac, na sreću, ali istraživanja pokazuju da je muškarac skloniji prevari kada ima trudnu ženu nego kada nema • Muškarci koji na neki način financijski ovise o svojoj ženi ponekad će teško podnijeti da žena zarađuje više


Prevara, ilustracija (Foto: arhiva)

Stručnjaci kažu da muškarci najčešće varaju u ovim situacijama.

Kad je žena trudna

Ne svaki muškarac, na sreću, ali istraživanja pokazuju da je muškarac skloniji prevari kada ima trudnu ženu nego kada nema. Nije stvar u tome da su zli, stvar je u tome da ih rizik uzbuđuje, a trudna žena je očito poprilično uzbudljiva situacija.

 

Kad zarađuju manje od žene

Muškarci koji na neki način financijski ovise o svojoj ženi ponekad će teško podnijeti da žena zarađuje više, a samim time će tražiti potvrdu svoje muževnosti kod drugih žena. Ironija je u tome da muškarci koji zarađuju znatno više od svojih žena također imaju veću sklonost varati.

 

Kad imaju muževan glas

Duboki, muževan glas znači i veće samopouzdanje, a veće samopouzdanje znači veću šansu za prevarom. Muškarci sa sitnim, piskutavim glasićima nemaju tako izraženu sklonost varanju.

 

Kad su dugo u vezi

Koja im ne odgovara. Istraživanja pokazuju da je 7 godina granica na kojoj pucaju, a 50 posto nevjernih muškaraca vara ženu ili curu s nekim s posla.

 

Kad su pod stresom

Stres na poslu znači da muškarcu treba ventil, a ponekad stabilna, ustaljena veza nije dovoljno dobar ventil. Čak 75 posto muškaraca navodi stres kao glavni razlog zašto su prevarili nekoga.

 

index.hr

Komentari

komentara