Ljubav i veze

Nikada vas neće ostaviti – Sedam pravila kojih se treba pridržavati u vezama!

Napisao admin

Iako ne postoji univerzalni priručnik za ponašanje kada ste zaljubljeni, neke osnovne stvari bi morali da imate na umu za mirnu plovidbu kroz vašu vezu.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Potrudite se da ne izgubite ravnotežu dok sedite na ljubavnoj klackalici. Odnos je uvek bolje pojednostaviti koliko god je moguće, zato vam donosimo glavna ljubavna pravila sa nadom da ćete ih uzeti u obzir.

Ne radite ono što ni vi ne tolerišete
Vi ste mu neke stvari jasno stavili do znanja: recimo on ne bi trebalo da razgovara sa svojim bivšim devojkama, ne bi valjalo da igra fudbal petkom i subotom uveče sa ortacima, a ni da “tračari” sa drugaricama do pola noći… sve to i još ponešto. Ipak treba biti realan i ne zaboraviti jednu stvar, a to je da pravila treba da budu ista za oboje. Nemojte misliti da je u redu njemu postavljati zabrane, pa bez pardona ostati u stalnom kontaktu sa bivšim dečkom ili noćima ćaskati sa svojim muškim drugarima, a da vaš momak nema pojma o tome.

Ne prepuštajte se zaboravu
Prijatelji su najvažniji deo svačijeg života, što treba da važi i za vas. Međutim, onog trenutka kada uđu u vezu, mnogi ljudi imaju tendenciju da zaborave svoje prijatelje, ignorišući ih i takoreći zaboravljajući ih. To je nešto što ne smete sebi da dopustite. Ne gubite veze sa svojim društvom samo zato što ste ludo zaljubljeni.

Ne brzajte sa izjavama ljubavi
Sasvim je na mestu da kažete sve što vam je na srcu, ali samo kada je i pravo vreme za to. Nemojte da se častite ljubavnim potvrdama, samo zato što ste pomešali privlačnost, slepu zaljubljenost i ljubav. Razmislite o svemu pre nego što u potpunosti iznesete svoja osećanja drugoj osobi.

Ogovarajte se prvo jedno drugome
Zapamtite, samo vi i vaš partner ste u ovom odnosu, tako da je uvek bolje sve ostale držati po strani kada se među vama stvari malo zakomplikuju. Ako postoji problem koji se tiče vas dvoje, potrudite se da ga rešite sami, te da ne uključujete druge ljude u vašu svađu. Za većinu problema nije potrebno mešanje trećih osoba. Dakle, držite sve po strani i probleme rešavajte sami!

Nikada nemojte varati
Pomalo vam je dosadno u toj vezi? Pa, možda bi mogli da oporavite i osvežite odnos ili šta vam drugo preostaje nego da izađete iz njega. Nipošto se ne usuđujte da varate! Varanje ne sme da bude odgovor na dosadu ili probleme, te je potpuno neprihvatljivo ponašanje. Potrudite se da jasno kažete partneru kako niste zadovoljni načinom na koji se stvari odvijaju između vas dvoje, dovedite vezu u red ili raskidajte.

Ne upoređujte
Možda je vaš bivši bio baš divan momak, pa se sa takvim zlatnim dečkom nijedan ne da porediti. Međutim utuvite u glavu da više niste sa tim bivšim momkom, jer je u vašem sada životu neko drugi. Dakle, ne poredite trenutnog partnera sa nekim iz prošlosti. Umesto toga, jednostavno budite zadovoljni onim što imate pri ruci.

Potrudite se, budite posvećeni
Njemu je stalo do vas, ali vi ne možete do kraja da mu se posvetite. Možda ne znate kako da pokažete voljenoj osobi koliko je volite? Ako vam se redovno dešava da niste tu kada ste mu potrebni, velike su šanse da će mu se neko drugi naći umesto vas. Dakle, ili ćete se brinuti i biti posvećni partneru, ili ne kukajte kasnije ako neko zauzme vaše mesto u njegovom životu.

zenskikutak.rs

Komentari

komentara