Ljubav i veze

Nisu grudi, niti guza – Koji dio ženskog tijela najviše pali frajere

Napisao admin

Ne, to nisu grudi. Niti guza. Nisu ni bokovi ni struk. To je vaše lice, u trenutku orgazma!


Orgazam (Foto: Cure.ba)

Iako nas u Cosmu malo toga može iznenaditi, to je pošlo za rukom rezultatima nedavnog istraživanja. Naime, čini se da muškarci, prilikom gledanja prizora seksa, najduže promatraju žensko – lice! I ne samo da najduže gledaju lice, već je upravo lice ono što im prvo privuče pogled. Pretpostavka istraživača je da je razlog tome upravo činjenica da ekspresije lica otkrivaju mnogo. Na vašem će licu pročitati jesu li vas njegovi dodiri uzbudili ili možda doživljavate orgazam.

Koliko god bilo lijepo znati da oni dijele naš užitak, sigurno nije jednostavno biti opušten za vrijeme seksa ako znate da vas netko pozorno promatra. Mnoge žene vode ljubav u mraku zbog straha da im lice izgleda čudno prilikom orgazma ili za vrijeme oralnog seksa, bilo da ga primaju ili pružaju.

Prilikom orgazma, zbog povećanog protoka krvi, obrazi nam se zarumene, dolazi do kontrakcije mišića pa se oči i usne naizmjenično grče i opuštaju. Sve što se događa nama, događa se i njima. I njegovo će lice ponekad imati blesav izraz, no to ne znači da vam je zbog toga manje drag. Dapače, sigurno vam je drago što ste upravo vi zaslužni za njegov užitak. Jednako tako, i on voli vidjeti da vi uživate, njegovom zaslugom. I vjerujte nam da mu u tom trenutku sigurno nije na pameti kako smiješno izgledate već je sretan i ponosan kada vidi da uživate, znajući da je on za to kriv. 

Donosimo vam 3 savjeta kako da se lakše opustite i prepustite užitku!
Dišite smireno

Seksologinja Yvonne Fulbright u svojoj nam knjizi Touch me there otkiva kako duboki, smireni udisaji doprinose osjećaju opuštenosti i izoštrenosti osjetila. Budete li opijeni mirisima, dodirima i preplavljeni osjećajima, ne ostvljate prostora mislima o vašem izgledu. Na kraju krajeva, tu ste gdje jeste upravo zato što ste nekome iznimno privlačni . Prema tome, opustite se i uživajte.
Pratite njega

Pogledate li njegovo lice, možda ćete vidjeti da žmiri, možda da gricka usnice, a možda da vas gleda otvorenih usta, snenog pogleda, ali sigurno nećete vidjeti da razmišlja pa stoga nemojte ni vi. Ako vam je tako manje nelagodno, igrajte se svojom kosom i promatrajte ga potajice.
Nemojte se truditi biti tihi

Ok, ne morate usred noći vrišati toliko glasno da probudite pola susjedstva, ali svakako mu, kako neverbalno, tako i verbalno, dajte do znanja što osjećate. Vaši su uzdasi nešto najljepše što može čuti.

Prema nedavno provedenoj Cosmo anketi, više od polovice ispitanika suprotnog spola odgovorilo je da uživa u pogledu na lice svoje partnerice za vrijeme orgazma. Ostatak ispitanika navodno nije primjetio nikakve promjene. Iskreno, sumnjamo da je razlog tomu prevelika pažnja usmjerena na vlastiti užitak. Zato žene, nemojte se sputavati. Uživajte u seksu i nemojte se sramiti to pokazati!

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara