Ljubav i veze

ĆELAVI MUŠKARCI SU IPAK PRIVLAČNIJI I USPJEŠNIJI

Napisao H. H.

Ćelavi muškarci često se smatraju uspješnijima i dominantnijima od muškaraca s bujnom kosom, pokazalo je istraživanje iz 2012., prema Business Insideru.

straživanje kaže da žene obično smatraju da su ćelavi muškarci jači i moćniji. Ovo nije baš iznenađujuća vijest s obzirom da neki od najvećih glumaca kao Bruce Willis, Dwayne Johnson i Jason Statham imaju obrijane glave.

Istraživanje je proveo naučnik Albert E. Mannes na Univerzitetu u Pennsylvaniji. Učestvovalo je 59 ispitanika i pokazalo se da su im ćelavi muškarci privlačniji. Evo jednog mogućeg objašnjenja privlačnosti: ćelavost je nešto kao izjava.

– Ne kažem da muškaraca brijanje glave čini uspješnim, ali pokazuje da je učinio nešto aktivno – izjavio je Seth Godin za Wall Street Journal.
Ne samo da su obrijani muškarci uspješniji, nego su i pametniji. Ćelavi muškarci su obično stariji, a žene ih vide kao inteligentnije i mudrije, pokazalo je istraživanje provedeno na Univerzitetu Saarland. piše hayat

Ipak, postoji jedan tip frizure za muškarce s manje kose koji nije privlačan. Muškarci se čine privlačnijima, inteligentnijima i uspješnijima ako su potpuno bez kose, dok se muškarci koji imaju više kose na nekim mjestima, a negdje su ćelavi, nije nešto što se sviđa ženama.

Komentari

komentara