Ljubav i veze

TIJELO VAM ŠALJE SIGNALE: Ukoliko imate ove simptome, neophodan vam je se*s

Napisao H. H.

Nedostatak seksualnih odnosa ne utiče na svaku osobu isto, razlike će zavisiti od zdravlja, godina, ali i o odnosa pre pauze.

Nedostatak seksualnih odnosa ne utiče na svaku osobu isto, razlike će zavisiti od zdravlja, godina, ali i o odnosa pre pauze.

Ako si u vezi, a odnosi su retki, možda ćeš se sa partnerom osećati manje povezano, što znači da ne razgovarate dovoljno o osećanjima i ne dobijaš podršku kako bi preživela svakodnevni stres. Seks pomaže telu da oslovađa dobre hormone poput oksitocina i endorfina, koji će pomoći pri ublažavanju stresa.

Neka istraživanja su pokažala da se ljudi sa redovnim odnosima bolje prisećaju i imaju bolje pamćenje.

Redovni odnosi, takođe, doprinose i boljoj emocionalnoj povezanosti sa parterom, što otvara vrata boljoj komunikaciji. Parovi koji imaju češće odnose su srećniji od onih koji ih imaju ređe.

Takođe, odnosi mogu telu da pomognu i u borbi protiv bolesti, pa će prehlade i upale biti ređe.

Menopauza je još jedan od razloga za redovne odnose. Bez redovnog seksa, materica može da se stegne, a kad odnosi nisu redovni može doći do krvarenja tokom seksa.

Ono što je iznenađujuće je to da redovni odnosi mogu da pomognu i u ublažavanju grčeva tokom menstruacije, prenosi republika.

Komentari

komentara