Ljubav i veze

Kako komuniciraju vatreni znakovi

Napisao H. H.

Snaga vatrenog uma krije se u sposobnosti da sagleda veću sliku života.

Proces oblikovanja misli počinje opažanjem. Kada više ljudi gleda isti prozor, neće vidjeti iste stvari. Astrologija to objašnjava različitim tipovima osoba. Osoba koja opaža događaj pripisuje mu određeno značenje, tumačeći ga u zavisnosti od svog specifičnog načina razmišljanja.

Vatreni znakovi svaki događaj tumače u svjetlu mogućnosti da izraze sami sebe i istaknu svoju ličnost. Filtrirajući se kroz prizmu sopstvene važnosti, vatreni znakovi imaju subjektivan um. U načinu komunikacije imaju potrebu da prenesu poruku o svojoj važnosti. Izražavat će čvrste stavove iza kojih se krije njihova strastvena narav. Uvijek su glasni, zabavni, često dramatizuju. Vole da privuku pažnju na sebe i bljesnu svojom duhovitošću i inteligencijom. Brzi i oštri na jeziku, spremni su ako treba i na svađu, samo da bi bilo po njihovom. Mnoge rečenice počinju sa “ja” u često nesvjesnoj potrebi da istaknu svoj ego.

Ponekada su skloni samohvali, ali zrele i samosvjesne osobe vatrene energije će uvijek naći pravu mjeru iskazivanja strastvenih uvjerenja i osvajati sagovornike svojom toplinom, zanimljivom ličnošću i šarmom. Njihov autoritet i samosvesnost ostavljaju utisak uverljivosti. Ipak, nisu baš dobri u slušanju, rado upadaju drugima u riječ u nestrpljenju da izraze svoje stavove. Ponekada svoje mišljenje mogu da smatraju pretjerano važnim, a kad neko dokaže da nisu u pravu, to će mu žestoko zamjeriti i osvetiti se ogovaranjem. Ako je ego nesiguran, njegova pretjerivanja u komunikaciji povremeno su na granici laži, ali samosvjesnom egu laganje je ispod časti. Strijelcu je od presudne važnosti da ga poštuju zbog njegovog mišljenja. Lav je najdramatičniji u komunikaciji, a Ovan ne trpi suprotstavljanja i neodlučnost.

Snaga vatrenog uma krije se u sposobnosti da sagleda veću sliku života. Upravo će zato lako promovisati velike ideje i vrlo ih uvjerljivo prenositi. Vjerovatno će previdjeti sitnice, ali snaga uvjerenja i optimizam vuku naprijed sigurni da će savladati sve detalje kojima um ne želi da se zamara. Um je okrenut budućnosti, velikim vizijama i mogućnostima koje nudi ovaj svijet.

Svoju komunikaciju će unaprijediti ako nauče da slušaju i obuzdaju potrebu da uvijek budu u pravu. Kao što žele da se poštuje njihovo mišljenje, trebalo bi da shvate da isto pravo moraju da daju i drugima, piše “Lovesensa“.

Komentari

komentara