Ljubav i veze

U 22. godini počela sam da spavam SAMO sa bogatim muškarcima: Građena sam KAO BOGOMOLJKA, a do 26. zaradila sam 250.000 eura!

Napisao H. H.

Život djevojaka koje svoju ljubav prodaju za skupe krpice, automobile i luksuzan nakit uvijek je intrigirao obične ljude. O svojoj svakodnevici sponzoruše za ‘Marie Claire’ je anonimno progovorila jedna djevojka, a njenu ispovijest prenosimo u cijelosti.

“Ja sam visoka brineta u kombinezonu”, napisala sam u poruci, sjedeći u predvorju “Ritz-Carltona”.

Osjetila sam tapšanje po ramenu: “Lijepa kombinacija. Ja sam Rič.”

Taj 65-godišnji direktor izgledao je staro, ali u dobroj formi. Nakon martinija i tanjira sira uzeli smo sobu i skinuli se. Otvorili smo flašu šampanjca i nazdravili u đakuziju.

Na izlasku Rič mi je gurnuo kovertu u torbicu: “Tvoj džeparac, dušo.”

“Hvala, tatice”, odgovorila sam mu, brojeći 500 dolara pod prstima.

Riča sam upoznala preko “Seeking Arrangement.com”, stranice koja spaja uspješne, bogate muškarce, sponzore, s atraktivnim, slobodoumnim i mladim ženama, sponzorušama. Ljudi ispune svoj profil, sponzori napišu svoje prihode, a sponzoruše željene mjesečne naknade. Odnos koji odgovara objema stranama ne predstavlja nikakvu obavezu, slično kao u seriji “The Girlfriend Experience”.

Na početku nisam bila osoba za to, vrcava djevojka iz susjedstva s licem opatice. Moje dvije mlađe sestre i ja odrasle smo u porodici srednjeg staleža u predgrađu Masačusetsa. Moj otac koji je odgajan kao Jevrej bio je advokat i preduzetnik, moja majka, odgajana u britanskoj porodici, bila je učiteljica. Pohađala sam djevojačku školu i upisala kineski jezik i razvoj djece na Univerzitetu Tufts. Svirala sam obou, piše “Blic“.

Iskreno, nisam bila dobro. Depresivna i bulimična, osjećala sam da sam zapala u kolotečinu. Kako se bližila diploma, našla sam početnički posao i bila srećna s obzirom na stanje ekonomije 2011. godine. Ali pitanje šta želim od života sve vrijeme me je progonilo.

Tokom fakulteta rijetko sam išla na sastanke. Četiri godine platonski sam dijelila krevet sa gej prijateljem, koji je kasnije počeo da istražuje šta Boston i Grindr nude. Često sam spavala sama.

Pomalo u šali, a pomalo očajna počela sam da guglam termin sponzor na “Seeking Arrangement”, te sam naišla na svijet dobročinitelja spremnih da finansiraju moje postojanje. Između 22. i 26. godine viđala sam se s 30-ak muškaraca i zaradila oko 300.000 dolara.

Rič mi je prvi poslao poruku: “Lijepa ključna kost.” Mislio je na moju fotku na kojoj se nije vidjelo lice. Zamišljala sam operu, spa i odjeću. To što sam odmah dobila novac bilo je lijepo iznenađenje.

“To je bilo najlakše zarađenih 500 dolara”, hvalila sam se cimerki koja je radila za deset dolara na sat kao asistentkinja.

Bila sam zapanjena kad sam shvatila da mogu da zaradim noseći uske haljine, pijući koktele i čavrljajući, što sam dotad radila besplatno. Sjećam se jednog tipa kojeg sam upoznala na “OkCupid”, bio je preplanuo, mišićav i mlad. Jeli smo u piceriji i nakon pića otišli kod njega na se*s. Mislila sam da je to fer razmjena, morala sam da vratim uslugu za picu i dvije votke s brusnicom.

Nikad više nisam vidjela Riča, ali nakon toga sam bila navučena. Sviđalo mi se uzbuđenje koje je išlo uz sastanke za novac. Dogovorila sam sastanke svake večeri te nedelje: advokata u utorak, profesora u sredu, neurohirurga u četvrtak, a u petak inženjera s fetišom na stopala.

Se*s nikada nije bio obavezan, ali shvatila sam da je većini muškaraca to cilj. Nisam to mrzila, gledala sam na se*s kao na vježbu. Unovčila sam svoju ravnodušnost. Ništa nije bilo na kocki, a novac je zamijenio potrebu za užitkom.

Dobro sam se snalazila u tome. Zamršene kose s fizionomijom bogomoljke, nisam bila klasična ljepotica, ali tim muškarcima sam bila fantazija.

Zahvaljujući svojim unosnim poduhvatima mogla sam da se preselim u Njujork nakon diplome i nastavim s poslom. Probala sam da stažiram, upisala tečaj filma, nastupala u predstavama. U slobodno vrijeme uzgajala sam paradajz, igrala igrice i podučavala starije sugrađane zumbi. Spavanje s bogatim muškarcima za novac bio je moj tajni život. Promjenom poštanskog broja vikende sam provodila u Plazi s jednim muškarcem i viđala se s drugim nakon kursa izrade lutaka. Sastanci sa sponzorima činili su se prirodnima, boljom alternativom braku i stresnoj karijeri. Bila je to rupa u sistemu, jedino područje gdje samo žene zarađuju.

Prijateljice iz moje djevojačke škole zainteresovano su slušale moje priče, dok su one radile od 9 do 5. Svima je najdraža bila priča o 40-godišnjem kvadriplegičaru koji je sa mnom imao prvi se*s za 1.000 dolara.

“Diluješ li drogu?” pitao me moj pravi otac, svjestan da ne radim pa ga je zanimalo otkud mi novac. Naučio me da ne zavisim od muža, a na neki način slijedila sam to njegovo vaspitanje. Zarađivala sam na svojoj ženstvenosti i osjećala se kao nezavisna žena.

Vremenom sam odlučila da priznam roditeljima šta radim, nije ih to oduševilo, ali prihvatili su. Nakon depresije i poremećaja u ishrani, bili su srećni što sam dobro. Sljedeći dan upisala sam postdiplomske studije.

Tri mjeseca kasnije, u Njujorku, nisam se viđala ni sa kim. Nadala sam se da ću se vratiti na fakultet, ali bez sponzora nedostajalo mi je motivacije. Oni su trebali da budu samo izvor sredstava, ali bez njih nisam imala volje ni ambicije. Se*s mi je postao distrakcija, zbog čega sam otišla na terapiju.

Kako je vrijeme prolazilo, progonilo me ono čega sam se odrekla. Kad bih vidjela zaljubljeni par pitala bih se zar ne želim da dijelim svoj život s nekim. Bojala sam se da nešto nije u redu sa mnom jer nisam imala želju za emotivnom vezom. Se*s za novac bio je moj dodir s intimnošću, jer je inače uopšte ne bih željela.

Na kraju sam shvatila uzrok svega. Kad sam imala 15 godina deda je tokom večeri rukom dodirivao moju butinu. Kad sam rekla majci, smrznula se. “Zato te nikad nisam ostavljala samu s njim kad si bila mala. Dok sam odrastala, radio je neke stvari…”, rekla mi je.

Dok sam bila mala shvatila sam da, što sam mu bliža, dobijam više poklona. Sve mi se to činilo nevinim, iako nije bilo. Prihvatanje tog zbunjujućeg dijela mog života bilo je važno. Nisam htjela da smišljam izgovore za svoje ponašanje niti da potvrdim da je biti se*sualni radnik patologija. Bez obzira na to donosimo li odluke zbog stvari koje su nam se dogodile u djetinjstvu, definitivno reagujemo na našu trenutnu okolinu, a moja je bila kultura se*sa na jednu noć.

Ulogovala sam se opet na “Seeking Arrangement” i pogledala poruke: “Hej, ljepotice, želiš li da te razmazim?”

Prihvatila sam ponudu 45-godišnjeg brokera s Vol Strita. Nakon večere i pića otišli smo u njegov stan, pili Merlo i uzbuđeni otišli u spavaću sobu.

“Bez gaćica, sviđa mi se to”, rekao je dok me je milovao. To je bilo super kod kombinezona, cijela kombinacija odjednom. Skinula sam se kao da skidam cipele. Se*s je postao rutina, ali ovog puta nisam mogla da se isključim. Nakon nekog vremena ustala sam i počela da se oblačim.

“Ne shvatam, šta nije u redu s tobom”, pitao me.

“Sve je u redu sa mnom, laku noć”, odgovorila sam.

Isprva sam bila ljuta jer nisam uzela novac, ali više mi nije bilo važno. Više nisam mogla, spavanje s muškarcima nije me privlačilo, kao ni isključivanje mojih emocija. Tad sam prestala.

Kasnije te večeri raspakovala sam se u svojoj garsonjeri. Sljedećeg dana vratila sam se na fakultet. Ovog puta zanimalo me je nešto više od novca.

Komentari

komentara