Ljubav i veze

Neki kažu da je zdrava – Pobijedi ljubomoru u 5 koraka

Napisao admin

Neki kažu da je zdrava, neki kažu da je pretjerana, ali jedno je sigurno: Ljubomora nikada nije zabavna ni za osobu koja ju osjeća, ni za osobu koja je nadrljala ako smo ljuti zbog ljubomore.


ljubomora (foto:cure.ba)

Prije nego što dopustiš da te potpuno obuzme, pokušaj je se riješiti:

Priznaj otkuda dolazi

Ljubomora je uzrokovana raznim motivima, a prije nego što je se možeš riješiti, moraš razmisliti što ju tačno pokreće u tvom slučaju. Ako si iskreno kažeš u čemu je tačno problem, puno su veće šanse da ćeš moći racionalno promisliti o cijeloj situaciji, pa čak možda i prestati biti ljubomorna.

Uporedi situaciju

Ako si ljubomorna na curu koja se previše druži sa tvojim dečkom, razmisli imaš li i ti sličnu situaciju. Jasno, prva je pomisao to da joj se on sviđa, ali samo razmisli o svojem super frendu koji provodi vrijeme s tobom, a dečko ti zbog njega nema ljubomorne ispade. Možda paničariš bez razloga.

Neka te inspiriše

Mnoge žene znaju biti ljubomorne, primjerice na novu curu svog bivšeg dečka. Ona te može izjedati dok ne poludiš, a može ti i dati snagu da postaneš bolja. Ljubomora vrlo često iz nas izvlači energiju koju nismo ni očekivali, koja nas tjera da pobijedimo suparnicu. Rezultat: Postaješ bolja, a samim time i manje ljubomorna.

Pričaj s nekim

Prije nego što pukneš i napraviš scenu, pokušaj razgovarati s nekim o tome što osjećaš. Ti si vjerovatno previše subjektivna da bi stvarno prosudila o čemu je riječ, a frendica ti može dati jako dobre savjete, jer vidi širu sliku situacije.

Budi veća osoba

Ponekad te (bivši) dečko namjerno provocira, ponekad to radi cura koja se mota oko njega – cilj im je dobiti reakciju, pa je najbolje da jednostavno glumiš da ti ne smeta. Tako će brzo prestati, a ti ćeš djelovati puno zrelije.

Index.hr

Komentari

komentara