Ljubav i veze

Isplivali svi detalji Prijinog i Filipovog predbračnog ugovora

Napisao H. H.

Njih dvoje su vodili računa o svakom detalju, a nedavno su potpisali predbračni ugovor:

Prija i Filip se vjenčavaju iz ljubavi i nijedno od njih ne zanima materijalno stanje partnera. Ipak, njih dvoje su razgovarali i dogovorili su se da je najbolje da potpišu predbrčni ugovor. To nije ništa čudno, već sasvim normalna stvar, ne samo u svijetu već i kod nas. U ugovoru je navedena potkretna i nepokretna imovina supružnika koju prilikom razvoda ne mogu da dijele. To znači da sve što unesu u brak, ukoliko dođe do razvoda, ostaje njima. On neće imati prava na njen stan u Beogradu. Automobil koji je dobila na poklon od Filipa ostaje njoj – kaže izvor i dodaje da zajedničku imovinu, kao što je i zakonom određeno, dijele napola:

 Sve što budu stekli tokom braka dijelit će se ravnopravno. S tim da svako od njih ima pravo da se odrekne svog djela u korist druge strane. U okviru predbračnog ugovora stoji i stavka po kojoj oboje imaju prava korišćenja pokretne i nepokretne imovine supružnika tokom trajanja braka. Tu je i stavka koja se tiče poklona. Sve ono što Aleksandra i Filip dobiju, u šta spadaju i nekretnine, kao i novac, ne moraju da podijele sa partnerom.

– Advokat je vodio računa o svakom detalju, a klauzulom su obavezani da svaki prihod od trenutka sklapanja braka pokažu partneru, koji ima prava da rapolaže njime. I jedno i drugo su uspješni u svojim poslovima. Odlično rade i zarađuju i nijednog trenutka nisu željeli da se opterećuju finansijama – završava izvor, piše “Srbija Danas“.

Komentari

komentara