Ljubav i veze

15 godina sam čekala da me oženi: Onda sam ga jednom pozvala iako mi je to ZABRANIO – kada sam čula KO se javio, NASTAO JE PAKAO

Napisao H. H.

15 godina trajala je veza koja od početka nije imala smisla, a ja sam to odbijala da prihvatim. Svi znakovi su bili tu, ali sam ja zatvarala oči pred njima i danas sam uništena.

Tako otprilike zvuči sažetak užasne ljubavne istorije ove žene koja se za savjet obratila kolumnistkinji “Dejli mejla”. Njeno pismo prenosimo:

Draga Bel,

Imam 54 godine i prije 15 godina upoznala sam muškarca 11 godina starijeg od mene na jednom internet sajtu za spajanje ljudi.

Tako me je oborio s nogu već pri prvom susretu da sam pristala da odem kod njega kući.

Dok je pripremao kafu, vidjela sam na stolu par čestitki – jedna je bila namjenjena njegovoj ženi, bila je to rođendanska čestitka, jedna je bila namjenjena njima kao paru.

Pitala sam ga o čemu se radi, a on me je uvjerio da je njegova žena došla tu samo da proslavi rođendan sa djecom. Čestitke je navodno ponijela sa sobom, a ta čestitka namjenjena njima je od starijih rođaka kojima on nije imao srca da kaže da su se razveli. Bio je vrlo uvjerljiv i povjerovala sam mu.

Stalno me je uvjeravao da sam ja njegova srodna duša i kleo se da će ugasiti profil na tom sajtu na kom smo se i upoznali. Nastavili smo da se viđamo, uglavnom kod mene kući ili u restoranima, ali kada smo jednom prilikom otišli na odmor, čula sam da svakog jutra krišom telefonira u kupatilu. Pričao je sa “bivšom” ženom. Uvijek je puštao vodu na slavini da ne bih lijepo čula šta priča, a onda me uvjeravao da se dogovaraju oko zajedničkog posla.

Takođe, branio mi je da ja njega zovem. Morala sam da čekam da zove on mene.

Znam da sve ovo čitate u nevjerici i pitate se kako sam mogla da budem tako slijepa i glupa. Ali mogu vam reći da sam kasnije saznala da nisam jedina koju je tako vukao za nos.

Ja sam atraktivna, imam dobar posao i svoju kuću. Smatram sebe i inteligentnom. Međutim, nikad nisam imala posla sa takvim manipulatorima, pa sam mu bila idealna žrtva.

Poslije par godina veze, rekao mi je da ide na pecanje sa prijateljem. Riješila sam da prekršim pravilo i pozovem ga kako bih mu poželjela srećan put. Javila se žena. Tražila sam njega, rekavši da sam mu djevojka. Žena je pobjesnila, rekla mi da je ona njegova žena i nastao je pakao. On je pobjegao na to svoje pecanje, a nas dvije smo ostale u haosu. Rekla mi je da ju je varao tokom cijelog njihovog braka.

Sramota me je da ovo priznam, ali ubijedio me je da sam ja njegov izbor. Poslije sedam godina našeg poznanstva i zabavljanja, konačno se razveo. Međutim, nikako da dođe taj “pravi trenutak” da se vjenčamo. Nikad nisam ni upoznala njegovu djecu.

Za sve to vrijeme i dalje je imao profil na onom sajtu i “bezveze” se dopisivao, nekad čak i viđao sa ženama. Uvjeravao me je da to ništa ne znači, a onda sam našla mejlove koje je razmjenjivao sa svim tim ženama sa kojima je imao se*s. On ima 65 godina i uglavnom juri mlađe Azijatkinje. I vjerovali ili ne, ja sam i dalje u vezi sa ovim monstrumom. I dalje ne živimo zajedno, nikada i nismo jer on to nije želio.

Sve u svemu, ja sam trenutno u dubokoj depresiji, bez posla, do guše u hipoteci i previše anksiozna i depresivna da bih uopšte otišla iz kuće. Uglavnom dane provodim u krevetu sve dok mi se sin ne vrati sa posla.

Tri puta sam već bila hospitalizovana zbog alkohola i pilula koje sam miješala. Taj čovjek me je uništio. U 15 godina koliko smo zajedno, samo tri mjeseca je imao izbrisan profil na sajtu za upoznavanje.

Bojim se da ću se na kraju predozirati pilulama i završiti sa svim. Vjerujte mi, nekada sam ja bila jaka, nezavisna žena. Sada znam da to više nikada neću biti. Željela bih da se samo nekako magično probudim a da sve ovo ostavim iza sebe. Šta da radim? – tako glasi pitanje žene koja se potpisala kao “Pearl” i koja za savjet moli psihologa i kolumnistkinju “Dejli Mejla”.

A ovo je savjet koji nudi Bel:

Prvo, kažeš da nikad više nećeš biti ona stara. Nećeš, kao što niko od nas neće, jer se mijenjamo i jer nas život mijenja iz dana u dan. Ali to ne znači da ne možeš ponovo da budeš svoj čovjek.

Protraćila si 15 godina svog života na lažljivca i manipulatora koji ti je uništio samopouzdanje, zdravlje i sreću. Od tebe je napravio ruševinu.

Od početka si znala da je oženjen, ali odbijala si da to prihvatiš već si vjerovala u njegove laži.

Šta god da se desilo u prošlosti, ona je iza tebe. Moraš da sada pomogneš samoj sebi.

Za početak, zabrani tom čovjeku da te na bilo koji način kontaktira. To mora da prestane i predlažem ti da ti tu pomogne i tvoj sin. Ako ne zna cijelu tvoju priču, sad je vrijeme da sazna.

Promjeni brave na vratima, promjeni broj telefona, okreni se sebi. Riješi se zavisnosti od alkohola i pilula.

Možda si ga nekada i voljela, ali sada ga garantovano više ne voliš. A uz to, on je sada jedan starac koji juri djevojke po internetu. Zar ti se nije već zgadio? Zar ćeš mu dopustiti da ti i dalje uništava život? Ustani, otvori prozor, iz sve snage vikni “Ne” i kreni da sređuješ svoj život.

Komentari

komentara