Ljubav i veze

Savršeni poljubac – Dovedite svoju tehniku ljubljenja do savršenstva

Napisao admin

Već i ptice na granama znaju da je ljubljenje, osim što je jako, jako ugodno, i dobro za zdravlje. Ono smanjuje anksioznost i stres, podiže samopouzdanje, snižava razinu kortizola, sagorijeva kalorije, stvara endorfine koji su 200 puta jači od morfija…


Poljubac (foto: vukajlija.com)

Poljupci su predivna stvar, jedino je žalosno što umijeće ljubljenja gubi na popularnosti. To barem tvrde nova istraživanja. U duljim, a čak i u kraćim vezama, ljubljenje sve brže gubi na važnosti. Parovi se, kažu znanstvenici, sve manje ljube, u današnje vrijeme puno je veći naglasak na seksu.

Nemojte to dozvoliti u svojoj vezi, jer će vam ljubljenje pomoći izgraditi bolju povezanost i intimnost. Osim toga, slina sadrži seksualni hormon testosteron koji pojačava libido. To pak znači da što se više ljubite to ste spremniji za seks i to će vam intenzivnije seksualno iskustvo biti.

Bez obzira na to ljubite li se malo ili puno, dobro ili malo manje dobro – uvijek možete poboljšati svoju tehniku ljubljenja. Zato vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći začiniti poljupce, a možda i doživjeti i savršeni poljubac:

Dodajte novitete

Dakle, imate četiri usnice i dva jezika među vas dvoje, pa budite kreativni! Isprobajte “usisavanje” – nježno ljubite njegovu gornju usnicu, dok on lagano gricka i siše vašu donju usnicu, a zatim se zamijenite. On će pokušati staviti svoj jezik u vaša usta, ali mu nemojte dozvoliti… barem ne još. Pričekajte da se on malo napali, i tek tada dozvolite jezicima da istražuju usnu šupljinu – zube, unutarnju stranu obraza, jezik… Naizmjenični osjeti čvrstih glatkih zubi, mekanih i vlažnih ustiju probudit će vam sve osjete.

Zasladite stvar

Mickey Rourke i Kim Basinger znali su što rade u filmu 9 i pol tjedana, kad su polugoli u kuhinji jeli jagode i strastveno se ljubili. Pojedite jednu jagodu prije poljupca (sada im dolazi i sezona); jagode će aktivirati receptore za slatkoću u ustima, pa kada se poljubite ukusna svježina jagoda dat će poljupcu sasvim novu razinu, nove osjete i okuse.
 
Sami stvorite trnce po tijelu

Prije poljupca usne namažite balzamom koji sadrži mentol, ili preko usana pređite navlaženim mentol bombonom. Mentol aktivira receptore za hladnoću, a kada se oni kombiniraju s njegovim toplim dahom i njegovom blizinom – osjetit ćete trnce sve od usana do genitalija. Zanimljiva je i kombinacija poljupca i šampanjca, pješunavog vina ili gaziranog soka – mjehurići će pucketati, oboje vas škakljati i onda nestati.

Isprobajte nešto malo grublje

Malo boli može običan poljubac pretvoriti u seksipilan poljubac nabijen elektricitetom. Endorfini koje tijelo proizvodi za vrijeme ljubljenja u prirodni “lijek” protiv boli, pa slobodno možete biti malo grublji. Uz to, kada čvršće pritisnete određene dijelove tijela, krv jurne u njih i ondje povećava osjetljivost kože. Zato isprobajte malo strastveniji i grublji poljubac – uhvatite ga sa stražnje strane vrata i lagano povucite prema sebi – stalno zadržavajući pogled očima. Kad vam se usne sretnu polako postajte agresivniji i dozvolite strastima da se razuzdaju. Grickajte ga za donju usnu i lagano je povlačite zubima, grublje ga ljubite,  s noktima mu prijeđite preko vrata (kao s grabljom) – ali ne pregrubo; možete ga i lagano začupati za kosu straga. Grublji poljubac može biti veoma erotičan – pa ga svakako uvrstite u svoju rutinu.

Dovedite ga do ruba

Do ruba ćete ga lako dovesti poljupcem koji simulira seks, od predigre do penetracije. Počnite s nježnim i senzualnim poljupcem. Jezikom mu lagano pređite preko usana, a zatim mu jezikom istražite i unutrašnjost ustiju – polagano i erotično. Postepeno ubrzavajte i pojačavajte ritam i intenzitet poljupca – sve brže milujte njegov jezik svojim, a zatim, dok se stvari malo zahuktaju, prodirite u njegova usta jezikom – kao i kod penetracije za vrijeme seksa. Jedno drugom sišite jezik i usne, naizmjence mijenjajući brze i spore pokrete, kao i kod oralnog seksa. Ovo će vas definitivno oboje dovesti do ruba.

Zapamtite zbog čega su poljupci važni

Čak i ako vam od poljupca s partnerom ne zaklecaju koljena, to je u redu. Ljubljenje je fizička manifestacija toga koliko vam je stalo jedno do drugog. To je način da jedno drugom, bez riječi, pokažete koliko vam je stalo.  I zapamtite da je ljubljenje način na koji ćete se još više zbližiti s tom osobom – a to pak znači da bi i poljupci trebali postati bolji. Isprobajte neke od ovih tehnika koje smo spomenuli, možda i one upale!

Imate li vi neku svoju tehniku savršenog poljupca? Podijelite je s ostalim čitateljicama u komentarima!

zena.hr

Komentari

komentara