Ljubav i veze

Ispunila mu se želja: Smrtno bolesni muškarac se u bolnici oženio svojom djevojkom zahvaljujući dobrim ljudima!

Napisao H. H.

Smrtno bolesni Ray Kershaw oženio se svojom djevojkom u bolnici zahvaljujući dobrim ljudima koji su donirali novac za ceremoniju vjenčanja. Ray (63) i njegova djevojka Tracy Brooks (45) planirali su se vjenčati sljedeće godine na Tenerifima, ali planove su morali promijeniti nakon što je Rayu u martu dijagnosticiran rak tankog crijeva.

Svadba je organizovana za manje od 24 sata zahvaljujući strancima i humanitarnom udruženju Gift of a Wedding koji su platili ceremoniju koja je u subotu održana u Springhill Hospice u Rochdaleu.

Vjenčanje je nakon dijagnoze trebalo biti održano 8. juna, ali je ubrzano jer se Kershawu stanje pogoršalo, piše “Manchester Evening News”. Donacijama je plaćen automobil u kojem je Tracy stigla u bolnicu, kao i cvijeće, dekoracija, torta i ostale sitnice. Sudbonosno ‘da’ Ray i Tracy su izrekli pred prijateljima i porodicom, a Tracyna nećakinja i djeveruša Melissa King je kazala da su svi bili preplavljeni emocijama, prenosi “Klix“.

Ray Kershaw – Manchester Evening News

“Ray i Tracy su znali da je rak neizlječiv pa su se odlučili vjenčati. To što je Gift of a Wedding učinio je nevjerovatno. Bili su budni cijelu noć kako bi sve organizovali. Tracy i Ray su svima zahvalni, ne možemo vjerovati da je toliko ljudi doniralo novac za tako kratko vrijeme”, kazala je Melissa.

I Gift of a Wedding se zahvalio građanima Rochdalea jer su se odazvali akciji.

Komentari

komentara