Ljubav i veze

MLADA OD 11 GODINA, A MLADOŽENJA 35: Nećete povjerovati kako je njena porodica reagovala! (FOTO/VIDEO)

Napisao H. H.

Dječiji brakovi i dalje se praktikuju u mnogim zemljama uprkos zakonskim zabaranama. Ovakvi slučajevi su najčešći u azijskim zemljama i Bliskom Istoku.

U velikom dijelu Sudijske Arabije i Jemena, djevočica koje su tek napunile 10 godina prinuđene su da se udaju za muškarce u 30-im. UNICEF i “Bridal Musings” su pokušali da ukažu na posljedice ovih brakova i snimili su video kako bi podigli svijest ljudi.

Posebno se skreće pažnja na to da je svake godine oko 15 miliona djece prinuđeno na ovakava brak. Ovo se dešava uprkos zakonima koji se tiču oučvanja mentalnog i fizičkog zdravlja maloljetnica.

Mušakarac daje riječ da neće dotaći djevojčicu ili svoju suprugu dok ona ne sazri. Naravno, muškarci nikada ne održe to obećanje.

svadbe-maloljetnica (2)

U videu se radi o mladi od 11 godina i mladoženji od 35. O tome kako se samo djevojčice mogu osjećati tokom vjenčanje i njihovim porodicama koje šutke prisustvuju ceremonoji. Ne postoje riječi kojima se može opisati ono što se u videu dešava.

Ovo je samo pokušaj UNICEF-a da ukaže na grozotu dječijih brakova.

Cilj je edukacija ljudi o strahovima i problemima sa kojima se suočavaju ove djevojčice, koje još nisu ušle ni u pubertet, a primorane su da se udaju za nekoga ko je vršnjak njihovog oca

svadbe-maloljetnica (1)

Ovo nije video koji ćete pogledati i zaboraviti istog momenta, ovo je “poziv na akciju”, dirljiva priča koja će potresti i one najjače.

Izvor: fokuzz.com

Komentari

komentara