Ljubav i veze

Istraživanje – Kada je veličina zaista bitna…

Napisao admin

Nedavno sprovedena studija koja je posmatrala gej muškarce u Njujorku otkrila je da sa se rastom veličine muškog polnog organa smanjuje upotreba kondoma, prenosi Pink News.


Muškarac (Foto: Cure.ba)

Istraživači sa Hanter koledž centra za HIV studije je uz pomoć anketa sprovedenih na lokalnim događajima gej populacije otkrili su da većina ispitanih muškaraca ne koristi kondom pošto ne mogu da nađu pravu veličinu, dok je svega 40 odsto reklo da bez problema mogu da pronađu kondom koji im odgovara. 

Iako je u prodavnicama moguće kupiti kondome u većim dimenzijama, postoje i kondomi čija veličina odgovara svima – i moguće ih je dobiti besplatno u klinikama u Njujorku, otkrila je studija. 

Rizično ponašanje otkriveno u istraživanju kosi se sa zaključkom Centra za kontrolu i prevenciju bolesti da je „redovna upotreba kondoma izuzetno efektna u sprečavanju transmisije HIV virusa“. 

Međutim, ova saznanja poklapaju se sa onima do kojih su 2009. godine došli istraživači sa Univerziteta Indijana i koja govore da „muškarci imaju negativan odnos prema nošenju kondoma ukoliko imaju polne organe koji su veći, ili manji, od prosjeka. 

Studija „Samoproklamovana veličina penisa i iskustva sa korišćenjem kondoma među gej i biseksualnom zajednicom“ (Self-reported penis size and experiences with condoms among gay and bisexual men) biće objavljena u februaru 2013. godine u magazinu “Arhiva seksualnog ponašanja” (Archives of sexual Behavior). 

 

cure.ba

Komentari

komentara