Ljubav i veze

Iznenađujući podaci – Da li žena treba da zaprosi muškarca

Napisao admin

Istraživanje je donijelo odgovor, a istovjetan stav imaju i žene i muškarci po tom pitanju…


prosidba (foto:cure.ba)

Iako žene nastavljaju da se bore za svoja prava i rodnu ravnopravnost, neke stvari i dalje ostaju rezervisane samo za mušku sferu. 

U istraživanju sa Univerziteta u Kaliforniji, inače fakultetu veoma liberalnih shvatanja, naučnici su došli do veoma iznenađujućih podataka. Ni jedan od anketiranih muškaraca, a ni većina žena nisu bili oduševljeni idejom prosidbe od strane žena!  

U razgovoru sa oko 300 studenata, zaključeno je da definitivno ni jedan frajer ne želi da se nađe u situaciji da ga djevojka zaprosi, a jedva tri odsto žena se izjasnilo da imaju neku vrstu želje da sama postavi “veliko pitanje“. 

Podaci ukazuju i na zadržavanje nekih oblika karakteristično tradicionalnih vrijednosti, posebno kada je u pitanju preuzimanje partnerovog prezimena. Tako se, 60 posto žena izjasnilo voljnim da preuzmu muževljevo prezime, a 64 odsto muškaraca je istaklo da nikada ne bi preuzeli prezime svoje žene, piše Cosmopolitan.  

Ostaje otvoreno pitanje u čemu je problem? Da li možda sama situacija u kojoj bi žena prosila svog muškarca, izgleda manje romantično?

cure.ba

Komentari

komentara