Ljepota

Istraživanje – Kofeinom protiv bora i podočnjaka

Napisao admin

Dok ste jutros s uživanjem pijuckali kafu, sigurno vam nije palo na pamet da vaš omiljeni napitak sadrži supstancu koja "briše" bore i podočnjake. Naravno, radi se o kofeinu!


Kafa (Foto: Cure.ba)

Najnovija istraživanja pokazala su da kreme za lice na bazi kofeina brišu bore i znakove umora s lica poput tamnih kolutova oko očiju i podočnjaka. 

Jedna takva krema je u Velikoj Britaniji toliko postala popularna da je proizvođač napravio listu čekanja na kojoj se nalazi više hiljada ljudi.Da se ne radi samo o još jednoj “kozmetičkoj pomami”, potvrđuje i urednica magazina “Allure”, Linda Vels koja je nedavno na CBS-u rekla sljedeće:

– Kafa i kofein sada sa svih strana iskaču iz kozmetičkih proizvoda zbog toga što su se pokazali kao izvrsni antioksidansi koji, takođe, i zatežu kožu. Kofein, najpoznatiji sastojak kafe, na kožu deluje na tri osnovna načina: sužava krvne sudove, antioksidans je i diuretik. 

Šminkerka poznatih holivudskih zvjezda, slavnih holivudskih glumica Džordži Daglas potvrđuje da kozmetički preparati na bazi kofeina imaju sjajno dejstvo.

Kofein podstiče cirkulaciju krvi u kapilarima oko očiju, zbog čega koža deluje svežije i zdravije, a oči su manje natečene. 

Proizvođači tvrde da kofein u kozmetičkim proizvodima ne izaziva zavisnost, što je slučaj sa njegovim “tečnim oblikom”. Takođe, navodno, žene koje su koristile ove proizvode poboljšanje su primjetile već nakon mjesec dana.

cure.ba

Komentari

komentara