Ljepota

Prirodom protiv starenja: Ova krema briše bore s vašeg lica!

Napisao H. H.

Obrišite godine sa vašeg lica brzo i lako.

Bore oko očiju zovemo ‘finim’ borama i jako ih je teško pobjediti jer je koža na tom području veoma delikatna. “Green chi cafe” sajt vam savjetuje da ih pobijedite uz pomoć prirode.

Iako zvuči potpuno nevjerovatno jer su kremice za bore oko očiju veoma skupe, a imućnije žene daju silne novce plastičnim hirurzima ne bi li im makar vizuelno vratili godine unazad, mi i dalje tvrdimo da priroda ima rješenje za sve.

Jeste li znali da koža u predijelu očiju uopšte ne sadrži masne žlijezde? Upravo iz tog razloga je veoma sklona dehidraciji i borama, posebno u zrelijim godinama. Kreme namijenjene za ovo osjetljivo područje su upravo zbog toga veoma bogate sredstvima koje omekšavaju da bi efektnije spriječile stvaranje bora.

Potrebni sastojci za kremu protiv bora:

  • ¼ šolje ulja avokada, susamovog ulja ili ulja koštica kajsije (možete ih pronaći u prodavnicama zdrave hrane ili biljnim apotekama)
  • ¼ šolje aloe vera gela

Miješajte sastojke dok ne dobijete glatku smjesu, stavite u teglicu i utapkajte prstima svako veče pred spavanje. Ovako pripremljena krema može da stoji i do 3 mjeseca u frižideru, piše “Lifepressmagazin“.

Komentari

komentara