Ljepota

Obuća utiče na izgled pozadine, evo i kako

Napisao H. H.

Opšte je poznato da obuća koju nosimo može dobro ili loše da utiče na izgled naše zadnjice. Evo i kako koji tip obuće ima uticaj na pozadinu.

Patike

U patikama zadnjica izgleda veće, zato što nam one omogućavaju da hodamo bez ograničenja i pružaju potpunu slobodu pokreta. S druge strane, upravo zbog toga, zadnjica će biti spljoštena.

Ravna obuća

Svaka žena će kada bira udobne cipele posegnuti za onima sa ravnim đonom. Kako zadnjicu čine tri mišića – gluteus maximus, medius i minimus, ukoliko ih sve vreme ne stežete dok stojite, oni su opušteni i zbog toga zadnjica izgleda kao da je “obešena”. Takođe, ravne cipele će naglasiti svaki estetski nedostatak vaših nogu kao što je ravno stopalo ili razlika u njihovoj dužini.

Blok štikle

Ovakve štikle pružaju veću stabilnost zbog deblje pete i zbog toga je težina tela bolje raspoređena. Međutim, zbog toga što možete udobnije da stojite, zadnjica nije izbačena i izgleda ravno.

Štikle (2.5 – 5 cm)

Ovo je najudobnija verzija štikli i kratkoročno će učiniti da vaša zadnjica bude uzdignuta i čvršća. Međutim, mnoge dame ne vole ovu visinu potpetica jer smatraju da je “preniska”. Još jedan problem je taj što ako vaši mišići nisu potpuno aktivni, naročito trbušni, telo pokušava da nadomesti taj nedostatak tako što izbacuje zadnjicu i gura karlicu napred kako bi napravilo balans. Posledica je bolan donji deo leđa.

Komentari

komentara