Ljepota

JE LI OVO OTKRIĆE STOLJEĆA? Otkrivamo vam NOVU metodu koja briše bore s lica zauvijek

Insert anti aging advertisement here
Napisao H. H.

Bore, tamne mrlje, opuštena koža – to su stvari koje moramo prihvatiti kao dio starenja.
Međutim, novo istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da bore mogu postati prošlost nakon što su otkrili moguću anti-age metodu koja regenerira stanice masnoće kako bi koža izgleda mlađe.

Što izaziva bore?

Tip masnih stanica – adipociti, koji se nalaze u koži, gube se tijekom formiranja ožiljaka i starenja, što znači da njihov gubitak izaziva pojavu linija i bora.

Istraživači su otkrili da folikul dlake također može pomoći u održavanju glatke kože nakon što otpusti vitalnu signalnu molekulu – koštani morfogenetički protein.

Molekularne stanice koje formiraju ožiljke (miofibroblasteri) i koje se transformiraju u adipocite. Istraživači su nekoliko godina pokušavali pronaći način na koji miofibroblastere mogu preobraziti u masne stanice, što ne izaziva pojavu ožiljaka.

Kako nova metoda funkcionira?

Vodeći znanstvenik, profesor George Cotsarelis sa Sveučilišta u Pensilvaniji, otkrio je da može manipulirati zarastanjem rana. Ovo otkriće ne samo da može dovesti do anti-age tretmana nego i do liječenja rana bez posljedica, odnosno ožiljaka.

Profesor George je rekao: „U suštini, možemo manipulirati liječenjem rana, koje može dovesti do regeneracije kože bez ožiljaka. Prije se mislilo da se miofibroblasteri ne mogu preobraziti u drugi tip stanice, ali naš rad pokazuje da imamo mogućnost utjecati na ove stanice, odnosno da ih možemo pretvoriti u adipocite.“ Zatim je dodao. „Naši pronalasci mogu nas potencijalno približiti novoj strategiji za regeneriranje adipocita u izboranoj koži, što nas također dovodi do potpuno novih anti-age tretmana.“piše ljepotaizdravlje.hr

 

Komentari

komentara