Ljepota

Savjeti – Limun za sjajne nokte

Napisao admin

Za lijepe i čiste nokte, trebali biste manikuru raditi jednom sedmično. Saloni mogu biti jako skupi. Ali, vi možete pokušati raditi manikuru kod kuće na prirodan način.


Nokti (Foto: Cure.ba)

Ruke imaju malo lojnih žlijezda, pa nokti i prsti često znaju biti suhi. Redovan kontakt s hemikalijama, prašinom i prljavštinom štetenoktima i kožici oko noktiju. Limun je jedan od najboljih beauty sastojaka. Kako ga možete koristiti za manikuru? Pogledajte u nastavku…

1. Limun. 

Ako ste previše lijeni da se miješate mnoge sastojke, onda samo izrežite krišku svježeg limuna i počnite sa manikurom. Potopiti prste u toploj vodi 2-4 minute, a zatim utrljajte krišku limuna na nokte. Limun pomaže da se oslobodite od tamnih prstiju. Nježno trljajte kožicu oko noktiju. Isperite toplom vodom, a zatim nanesite hidratantnu kremu.

2. Limun i so

Ova manikura je slična  prvom receptu. Dok trljate krišku limuna nokte, pospite so i uklonite mrtve stanice kože oko noktiju. To je prirodni piling za manikuru. Isperite vaše nokte u toploj vodi sapunom, a zatim nanesite hidratantnu kremu kako bi dobili mekane i sjajne nokte. Još jedan jednostavan način da to učinite jeste da  dodate  prstohvat soli i limunov sok u toplu vodu. Potopiti prste 5-7 minuta, a zatim nježno očistite nokte s mekom četkom. Isperite sa vodom, i nanesite hidratantnu kremu. 

3. Limun i glicerin. 

Limun čisti nokte i čini kožicu bijelom i sjajnom, ali limun i suši kožu. Ako imate suhu kožu, dodajte nekoliko kapi glicerina u ovu manikuru. U zdjelu, dodajte toplu vodu i pomiješajte sok od limuna i 4-5 kapi glicerina. Potopiti svoje prste u otopinu 5-7 minuta, a zatim izribajte nježno vaše prste kako bi uklonili mrtve stanice kože oko noktiju. To također pomaže da se oslobodite tamnih prstiju.

4. Limun i šećer. 

Šećer je prirodni piling i vlaži kožu. Pomiješajte šećer s limunovim sokom i malo vode. Potopiti prste 4-5 minuta, a zatim isperite čistom vodom. Nakon toga, nanesite hidratantnu kremu.

cure.ba

Komentari

komentara