Ljepota

Savjeti – Njega kose prije odlaska u krevet

Napisao admin

Pola sata njege prije odlaska u krevet može vas osloboditi od cijelodnevnog stresa i napetosti. Ako vam je stalo do vaše kose, redovno prije odlaska u krevet njegujte vašu kosu. To će smanjiti opadanje kose i dati vašoj kosi potrebni volumen.


Žena (Foto: Cure.ba)

Kako bi imali lijepu i njegovanu kosu slijedite ove jednostavne savjete za njegu kose prije odlaska na spavanje.

1.    Četkajte vašu kosu.
Ovo je jedan od  najboljih savjeta za njegu kose. Odvojite malo vremena i redovno češaljajte vašu kosu oko 5 do 10 minuta. Počnite češljati kosu od  stražnje strane glave i polako krenite prema naprijed. Četkanje uklanja prljavštinu i  prašinu  koja se nakupila na glavi tokom dana.

2.    Mažite kosu uljem.
Ovo je jedna od najpopularnijih bapskih priča koja govori o tome da redovno ( najmanje dva pute sedmično )  nanošenje ulja na kosu smanjuje opadanje kose. Mazanje kose uljem prije spavanja je vrlo zdrava praksa. To ne samo da hidratizira vašu kosu, nego je i hrani sa svim esencijalnim nutrijentima potrebnih za zdrav rast kose. Vi također možete uraditi i vrući tretman uljem, jednom u sedam dana. Kokosovo ulje ili bademovo ulje bi bilo idealno za tu svrhu. I ne brinite, vi stvarno ne morate ići van s masnom kosom.  Možete jednostavno šamponirati kosu prije izlaska sljedećeg dana. Ovaj prirodni savjet za njegu kose je najbolji način da zaštitite vašu kosu od oštećenja.

3.    Nanesite serum.
Nanesite serum na vrhove kosu da ih izgladite i nahranite. Serum je dobra zamjena za ulje. No, trebali biste biti oprezni da ga koristiti u vrlo malim količinama. Tokom vremena upotrebe serumu također može uzrokovati oštećenja kose u određenim vremenskim razdobljima.

4.    Svežite vašu kosu.
Da ispunite vaš režim za njegu kose također trebate vezati vašu kosu ispravno prije odlaska na spavanje. Možete naprimjer napraviti pletenicu. To smanjuje šanse lomljenja i ispadanja kose. Vezanje također sprečava zamršenost kose  i povećava njen rast.

5.    Prekrijte vašu kosu sa tkaninom.
Ukoliko imate dugu kosu, onda ne zaboravite vezati vašu kosu sa komadom tkanine. Zamotajte vašu kosu tako da ne izlazi iz tkanine dok spavate. Ovaj savjet je odličan za dugu kosu jer na taj način sprečavate petljanje kose. Ukoliko imate rascvjetale vrhove, ovaj savjet će spriječiti daljno rasvjetavanje.

cure.ba

Komentari

komentara