Ljepota

Prednosti i mane – Odaberite svoj tip dezodoransa!

Napisao admin

Pronađite dezodorans koji savršeno odgovara vašem tipu kože i jačini znojenja. Na tržištu postoje tri osnovna tipa, a svaki ima i prednosti i mane.


Žena (Foto: cure.ba)

U SPREJU – prednost im je odlična raspršivost po površini kože i osvježavajući učinak. Loša im je strana što sadrže propelane, tvari koje pospješuju izlučivanje tekućine iz tijela i raspršuju se u tamosferu. Ovaj je tip dezodoransa najprikladniji je za muškarce zbog velikog broja dlačica ispod pazuha jer se dobro raspršuje i ne lijepi se za dlačice.

U STIKU ILI ROLL-ON – praktični su i jednostavni, no zbog direktnog prelaženja po površini kože prilikom nanošenja smije ih upotrebljavati samo jedna osoba. Pogodni su za depiliranu kožu, pa žene najčešće posežu za njima.

U KREMI – mogu se nanositi na depiliranu kožu, a sadrže i polimere koji su vodootporni pa imaju dugotrajanu učinak (čak do sedmicu dana). Dezodoransi u kremama i emulzijama su i najmanje agresivni, te se mogu najtemeljitije nanijeti na kritično područje. Idealni su za osjetljivu kožu, jer osim što osvježavaju imaju još neka blagotvorna svojstva – hidratiziraju, umiruju i omekšavaju kožu.

cure.ba

Komentari

komentara