Ljepota

Top 5 – Ojačajte nokte uz jednostavne savjete

Napisao admin

Nokti mogu otkriti mnogo toga o osobi. Stoga je važno da vaši nokti budu zdravi, te izgledaju lijepo i njegovano. Zdravi nokti su čvrsti, a ako se vaši listaju i lako lome, isporobajte nekoliko jednostavnih savjeta koji će ih ojačati.


Nokti (Foto: Cure.ba)

Pijte vodu

Vašim noktima, baš kao i koži, potrebna je hidratacija. Stoga je važno da dnevno pijete najmanje dvije litre vode. Pravilno hidratizovani nokti nikada se ne listaju, snažni su i zdravi.

Jedite nemasne proteine

Ojačajte nokte konzumirajući nemasne proteine koji se nalaze u povrću. Pravilnom ishranom vaši nokti će postati snažni i zdravi, a kosa sjajna.

Hidratacija

Osim unosom tećnosti, nokte je potrebno hidratizirati hranjivim kremama i losionima. Kremu nekoliko puta dnevno umasirajte u nokte. Jedan od najučinkovitijih i najjeftnijih preparata za njegu noktiju je vazelin. Nanosite ga na nokte što češće kako bi oni bili snažni i blistavi.

Odmor od laka

Lak na noktima ne biste trebali držati duže od sedam dana. Nakon što skinete lak, pustite nokte da “dišu” barem sedmicu ili dvije.

Nanosite preparate za jačanje noktiju

Nemojte zanemarivati važnost preparata za ojačavanje noktiju. Ako nemate naviku da ih nanosite barem jednom sedmično, nanesite ih svaki put prije lakiranja.

cure.ba

Komentari

komentara