Ljepota

Dani bez šminke – Pet stvari na koje ne smiješ zaboraviti na godišnjem odmoru

Napisao admin

Dani bez šminke, peglanja kose i pretjeranih kozmetičkih proizvoda, za većinu su cura jedna od glavnih blagodati godišnjeg odmora, ali bez obzira na "opuštenost" koju donosi ljetni odmor, važno je pripaziti na sljedeće stvari kako bi se s odmora vratila još ljepša.


Žena na plaži (Foto: Cure.ba)

1. Lice
 
Zbog izlaganja suncu i vjetru koža gubi vlažnost i elasticitet što može dovesti do prijevremenog starenja lica. Hidratantnu kremu nanosi nekoliko puta dnevno, a nemoj zaboraviti ni na vrat i dekolte.
 
2. Kosa
 
Ljeti je jako važno osigurati dodatnu hranu morem i suncem izmučenoj kosi pa svakih nekoliko dana na nju stavi masku i zadrži je na glavu desetak minuta. Možeš se poslužiti i maslinovim uljem koje je izvrsna hrana za kosu i tijelo.
 
3. Pete
 
Želiš li održati stopala lijepim i mekanima, redovito nanosi gustu hranjivu kremu na njih. Krema za ruke odličan je izbor i za stopala.
 
4. Zanoktice
 
Suhe ruke i zanoktice uništit će i najljepšu manikuru, a osim toga pridonijeti starijem izgledu tvog tijela. Ruke redovito maži kremom, za u zanoktice utrljavaj serum ili maslac za tijelo, navodi Index.
 
5. Oči
 
Borice oko očiju često nastaju upravo ljeti, zbog žmirkanja i gubitka vlage u koži pa ovu nezgodnu pojavu spriječi na vrijeme. Pij puno vode, a područje oko očiju redovito maži hidratantnom ili hranjivom kremom namijenjenom tom dijelu lica.

cure.ba

Komentari

komentara