Ljepota

Češće nego što je potrebno – 9 stvari zbog kojih se nikada i nikome ne trebate izvinjavati

Napisao admin

Izvinjavati se kada si u krivu ili kada zaboraviš prijateljičin rođendan su normalne stvari, no mnogi od nas to čine puno češće nego što je potrebno. Donosimo 9 situacija u kojima se nikada ne biste trebali izviniti


Ilustracija (Foto: arhiva)

1. Kada napravite dobar posao, ili osvojite prvo mjesto u nekom natjecanju. Drugim riječima, nikada se ne izvinjavajte zbog vlastitog uspjeha.

2. Za tuđe postupke. Svako je odgovoran za svoje ponašanje.

3. Ako ste se potrudili i napravili ručak ili desert, a vaš gost ne voli određene namirnice što vam otvoreno daje do znanja.

4. Za svoj izgled. Zašto biste u svakom trenutku morali imati savršenu kosu, frizuru ili odjeću? Ponekad se toliko toga ispriječi ispred izgleda, od djeteta koje ne želi odjenuti ništa što za njega odaberete do neprospavane noći zbog briga koje vas muče.

5. Kada želite malo biti sami. Razumljivo i potrebito, ali nikako sebično.

6. Kada se ne slažete s nečijim mišljenjem. Isticanje svog stava i načina razmišljanja, ideala i vrijednosti na pristojan i neuvredljiv način nije pogrešno.

7. Zbog vaših prioriteta. Ako je vam je nešto bitno, to znači da je doista prioritetno. Bez obzira što drugima nije i bez obzira što ne razumiju vaš odabir.

8. Ako ne znate odgovor. Čovjek uči dok je živ i nitko nije toliko pametan da zna odgovore na sva pitanja. Priznati da ne znaš je snažno i hrabro.

9. Kada plačete ili kada vam se plače.

 

cafe.ba

Komentari

komentara