Ljepota

U 5 koraka – Do čvrstih noktiju bez 'listanja'

Napisao admin

Baš kao i vašoj koži, i vašim noktima potrebna je njega i hidratacija. Gubitak vlažnosti umanjit će elastičnost noktiju, što će uzrokovati pucanje, ljuštenje i listanje. Želite li imati lijepe i njegovane ruke i nokte pridržavajte se ovih 6 jednostavnih pravila


Nokti (Foto:Cure.ba)

Gubitak vlažnosti umanjit će elastičnost noktiju, što će uzrokovati pucanje, ljuštenje i listanje

1. Prehrana
U prehranu unesite dovoljno vitamina i minerala posebno sumpora (luk, češnjak, mahunarke)  biotina (gljive, mrkva, banana) i kalcija (grah, sir, suhe smokve). Postoje i dodaci prehrani koji sadrže vitamine i minerale potrebne organizmu, pa tako i vašim noktima.

2. Loše navike
Grickanje noktiju ružna je i loša navika kako za vaše zdravlje tako i za vaše nokte. No i guljenja starih slojeva laka šteti noktima. Želite li imati lijepe nokte  kontrolirajte svoje ponašanje.

Foto: Guliver/Thinkstock
Bademovo ulje njeguje nokte i kožicu

3. Zaštita
Prilikom obavljanja kućanskih poslova zaštitite vaše ruke. Ne zaboravite staviti gumene rukavice kako vam kemikalije ne bi oštetile kožu i nokte.

4. Njega
Ne zaboravite na njegu kožice oko noktiju. U posudicu ulijte bademovog ili maslinovog ulja i namačite nokte nekoliko minuta, a zatim blazinicom natopljenom uljem masirajte nokte i vrhove prstiju.

5. Proizvodi
Odstranjivači laka za nokte najčešće sadrže sastojke poput formaldehida, toluena i acetona koji isušuju nokte. Radije odaberite uljni odstranjivač laka bez acetona.

cure.ba

Komentari

komentara