Ljepota

Dragocjeni tretmani za lice – Kako su poznate dame tako njegovane?

Napisao admin

Sigurno vas je oduvijek kopkalo da saznate koji su to preparati i tretmani zaslužni za nestvarno mladolika lica, baršunastu kožu i luksuzan izgled svake od diva iz Holivuda? Saznajte!


Mila Kunis (Foto: Cutemilakunis)

Victoria Beckham: Tretman za lice sa ptičjim izmetom

Od svih bizarnih beauty rituna kojima se podvrgavaju poznate dame, ovo je među najdrastičnijim  –  “Geisha facial”. Victoria Beckham odlazi u njujorški Shizuka Day Spa gde je tretiraju takozvanim “tretmanom sa ptičjom kakom” koja se uzima od slavuja. Tretman koji traje sat vremena a košta $180 obećava “mekšu, blistaviju, nahranjenu kožu i prefektan ten”. A sigurni smo da radi, jer i sam David postaje gejša s vremena na vrijeme, jer se i on podvrgava ovom tretmanu.

Serena Williams: Kupanje u Evian vodi

Serena je 2005. bila prva dama koja je ispobala tretman vrijedan $5000 u hotelu Victor u Majamiju, a koji se zove “Evian experience”. Mogu ga poručiti samo gosti koji odsedaju u penthaus apartmanima koji na jednu noć koštaju $6000. Tretman uključuje 1000 litara Evian vode, kao i gerbere u raznim bojama. “Ojsetila sam razliku istog trenutka kada sam ušla u kadu” rekla je Serena i dodala: “ Ta voda je tako čista. Uz to Evian je sponzor US Opena koji sam osvajala već nekoliko godina za redom, tako da se može reći i da imam sreće sa Evianom.” Hm, nije ni čudo da joj Evian voda bolje prija od obične.

Mila Kunis: Tretman za lice sa dijamantima i rubinima

Za ekstra blistavo lice, Crni labud se počasti tretmanom koji košta $7000 kod celebrity estetičara Scott-Vincenta Borbae, a koji se zove “The Posh procedure”. Ovaj proces zahtijeva čestice dijamanata i rubina koje se koriste kao piling za lice. Borba kaže da taj tretman primjenjuje na njenom licu, vratu, dekolteu, ramenima, kao i na bilo kom dijelu kože koji će se vidjeti kada obuče haljinu.

Jessica Simpson: Riblji pedikir

U reality emisiji koja je emitovana 2010. na VH1 kanalu, “The price of beauty” Jessica je u Japanu testirala tretman koji je definitivno zašao u polje kontroverze – pedikir sa ribicama. Gosti u tom spa centru umoče stopala u vodu sa “garra rufa” odnosno “ribicama doktorima” dok malene pirane grickaju mrtvu kožu sa njih. Iako mnogi spa centri u svijetu sada imaju u ponudi takav tretman, na mnogim mjestima je i zabranjen iz zadravstvenih razloga jer vjeruju da to nije baš najbolji način da se dođe do lijepih stopala, a mi se moramo složiti sa tim.

Gwyneth Paltrow: Krema sa zmijskim otrovom

Tokom godina, Gwyneth je probala tretmane sa vrućim čašama, razne makrobiotičke dijete i prearate i to sve u ime ljepote i velnesa. Ali, izgleda da joj ni jedan od tih režima nije u potpunosti odgovarao, tako da se okrenula kremi sa zmijskim otrovom koje izgleda da zadovoljava njene standarde. Jedna teglica košta $185 a sadrži nepunih 29g kreme. U pitanju je Sylvia Dakar’s UltraLuxe-9 preparat koji sadrži sintetički zmijski otrov koji ima isti, samo nešto slabiji parališući efekat kao pravi zmijski ujed, takoreći reptilski Botoks.

Demi Moore: Terapija sa pijavicama

Demi je u emisiji Davida Lettermana otkrila da je u Austriji pronašla novi tretman koji je podmlađuje – tretman sa pijavicama. “Osjećam se kao da sam uvijek bila osoba koja je tražila nove načine da optimizuje zdravlje i liječenje. Ovde nisu u pitanju obične pijavice iz močvare već visoko istrenirane medicinske pijavice” dodala je zvijezda, a mi se nasmijasmo – istrenirane pijavice?! Takođe, Demi je dodala i  da “Pijavice ne vole dlake, tako da ukoliko ste dlakavi spemite se na brijanje ili depilaciju – mnogo im se više dopada Brazilka, tamo dole.” Na tolike gluposti ni Letterman nije imao odgovor, budući da je svrha ovog tretmana detoksikacija krvi.

Angelina Jolie: Krema sa kavijarom

Logično je da majka šestoro djece treba sebi da udovoljava koliko god može. U Angelininom slučaju, njena rutina uključuje La Prairie’s Skin Caviar Luxe, kremu koja se pakuje u teglice od po 100ml i košta $710. Ova krema sadrži jaja Baerii jesetre, sastojak koji je toliko bogat proteinima da savršeno hrani i učvršćuje kožu.

Eva Longoria: Krema za lice sa placentom

Jedna od očajnih domaćica se za podmlađivanje lica okreće ka EMK kremi sa placentom, koja je sintetisana od biljnih statojaka ali ima iste hranljive materije koji se nalaze u ljudskoj posteljici. Vitamini amino kiseline i drugi proteini za koje se zna da imaju obnavljajuće dejstvo na ljudskoj koži,  spakovani su u teglicu od 29g koja košta $90.

cure.ba

Komentari

komentara