Ljepota

Hitni slučajevi – Trikovi za ljepotu

Napisao admin

Da li vam se ikad desilo da se probudite “oštampanog” lica i otečenih očiju, ili da vam se nokat polomi baš dok se spremate za važan sastanak ili neki drugi bitan dogadjaj? Naravno da vam se desilo, kao i svima nama. Ne očajavajte u takvim situacijama, nego pročitajte sledećih nekoliko trikova, koji će vam pomoći da uštedite vrijeme i da u trenu zablistate.


pribor za ljepotu (foto:cure.ba)

Crveno lice

Ukoliko poslije treninga ili bilo koje fizičke aktivnosti planirate da odete na sastanak ili druženje sa prijateljima, a vaše lice izgleda užareno i crveno, probajte trik sa krpom. Pokvasite krpu u hladnoj vodi, iscijedite je i stavite oko vrata.

Hladna obloga će suziti krvne sudove (zbog kojih vaša koža i jeste crvena), rashladiće vaše tijelo i tako riješiti problem crvenih obraza.

 

Lak za nokte

Iako smo o ovome pisali, nije na odmet da ponovimo još nekoliko puta. Dakle, ako se nadjete u situaciji kada treba ekspresno da se dotjerate, ovim trikom ćete uštedjeti vrijeme. Da vam se lak na noktima što prije osuši, kad ga nanesete, potopite prste u hladnu vodu i držite tako oko dva minuta.

 

Otečene oči

Problem jutarnje otečenosti lica riješićete sa kesicom smrznutog povrća ili bilo čim što vam se nadje u zamrzivaču. Znači, zamotajte smrznuto povrće (koje ste prethodno isitnili na komadiće) u krpu, stavite je na oči i ostavite tako 10-ak minuta. Komadići povrća će se prilagoditi obliku vašeg lica i za čas riješiti problem otečenih očiju. 

Slično možete uraditi i sa ohladjenim čajem od kamilice. Natopite dva parčeta vate u hladan čaj i ostavite ih na očima 20-ak minuta.

 

Koža iritirana od depilacije

Iritacije na koži izazvane depilacijom najbolje ćete smiriti sa hidrokortizonskom kremom, koja će ublažiti crvenilo i normalizovati kožu. Kremu nanesite odmah nakon depilacije i pustite da je koža upije.

A ukoliko želite da što bezbolnije prodjete na depilaciji, orijentišite se po svom menstrualnom ciklusu. Ne zakazujte termin tri dana pred menstruaciju, obzirom da je koža tada najosjetljivija.

 

Napuknut nokat

Ako imate duge nokte, ovaj savjet će vam i te kako dobro doći. Sve što vam je potrebno je kesica čaja i ljepilo za nokte. Izrežite malo parčence papira od kesice od čaja i namažite ga ljepilom. To parče papira zalijepite na napuknut nokat i ostavite da se osuši. Zatim, sa turpijom nježno turpijajte nabore od papira sve dok se ne izjednači sa noktom. Na kraju, nalakirajte sa tri sloja.

 

Sušenje kose na brzinu

Ukoliko želite što brže da osušite tek opranu kosu, počnite od donjeg dijela, što će vam sušenje ubrzati čak tri puta. Prije nego što počnete sa sušenjem, zamotajte kosu u peškir da upije što više vode.  Savijte glavu na dolje i prebacite kosu preko glave, pa fenom počnite da sušite donje slojeve. Kada se osuši, prebacite kosu u normalan položaj i dosušite i gornje slojeve, koristeći četku za kosu koja će razdvojiti pramenove i ubrzati proces.

 

Štampani pečati po licu

“Štapani” tragovi koji se često pojavljuju na licu kada se probudimo mogu da se odstrane uz pomoć tople vode i hidrantne kreme. Kad ustanete iz kreveta, umijte se toplom vodom, koja će vam pojačati cirkulaciju. Nanesite hidrantnu kremu i lagano masirajte kožu sve dok potpuno ne upije kremu.

cure.ba

Komentari

komentara