Ljepota

Izvor vitamina i mineralnih soli – Breskva: Zategnite lice uz pomoć prirodnog botoxa!

Napisao admin

Breskva je izvanredno značajan izvor vitamina i mineralne soli. Najviše vitamina nalazi se ispod same ljuske ploda, pa zato breskvu treba ljuštiti veoma tanko. Pored toga što može veoma korisno poslužiti kao terapeutsko sredstvo protiv anemije, od breskve takođe možete napraviti veoma korisnu masku, naročito za suhu kožu


Breskva (Foto: arhiva)

Maska od breskve

Oljuštite kožicu sa jedne, eventualno dvije breskve, i izvadite košticu. Izgnječite viljuškom, propasirajte i odbacite sitne žilice i dobijenu masu nanesite na lice i vrat (pogotovo ako ste prešli tridesetu). Maska je idealna za suhu kožu, mada se može koristiti za sve tipove kože, piše Aura.

 

Sok za svježinu

Ako imate malo više vremena, pulpu breskve procijedite kroz čistu gazu i dobijenim sokom dobro natapkajte lice i ostavite tako dok se ne osuši. Sok će licu dati izvanrednu svježinu i elastičnost.

 

Zatezanje kože

Želite li imati zategnutu kožu lica iskoristite breskvu. Pomiješajte oguljenu breskvu sa jednim bjelanjkom i sve zajedno izmješajte mikserom. Nanesite na lice i pustite neka stoji pola sata. Nakon toga lice isperite hladnom vodom. Breskva će djelovati na vaše lice poput botoxa.

 

Piling od breskve

Za ovaj piling potrebne su vam 2 breskve, 1 kašika meda, 2 kašike mlijeka u prahu, 1 kašika limunovog soka. Pomiješajte med, mlijeko i breskve, nanesite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta. Zatim isperite lice mlakom vodom u koju ste stavili limunov sok. Na kraju isperite lice hladnom vodom. Ovaj piling će besprijekorno očistiti vaše lice.

 

Breskva za volumen

Ako imate tanku i rijetku kosu, listovi breskve vam mogu pomoći da vaša kosa dobije volumen. Punu šaku lišća prelijte sa 250 ml kipuće vode, ostavite mješavinu da se ohladi, a potom je iscijedite. Poslije pranja nanesite na kosu i nemojte ispirati.

cure.ba

Komentari

komentara