Ljepota

Povratak paža – Donosimo koje su frizure u trendu ove jeseni

Napisao admin

Sve one dame koje su uložile trud u njegovanje duže kose, ove jeseni imaju razloga da budu ponosne. Svjetskim modnim pistama i crvenim tepihom u jesen 2014. godine vlada, prije svega, njegovana kosa.


Frizura (Foto: Arhiva)

Glavna frizura ove jeseni je paž i to u dvije varijante – nešto kraćoj, kakvu nose trendseterke Kejt Mara i Džordan Dan, ili dužoj, kakvu imaju holivudske ljepotice Džesika Alba i Keri Vošington.

Paž, ili kako se to danas kaže modernim izrazom “bob”, odličan je izbor i za Karli Klos i Aleksu Čang, dok će dame koje zaista vole dugu kosu uživati u frizurama Kire Najtli, slatke Džordže Mej Džeger i njene i danas prelijepe mame Bjanke Džeger.

Frizeri kažu da je u trendu ravno šišana frizura, koja može biti razigrana i ozbiljna, prema vašim željama, ali prioritet je da je dobro ošišana.

Ove sezone vraća se i jedna od ikonskih frizura – pixie, koja je dobila moderan prizvuk izborom bakarne boje. Pixie koji će se nositi ove jeseni nešto je duži, čime se nastavlja trend kratkih frizura prošle sezone.

A, ako ste poželjeli radikalnu promjenu, odlučite se za neku od dječačkih frizura. Uz pravu šminku i odjeću, dječačka frizura može biti vrlo ženstvena.

I efekat mokre kose vrlo je popularan, a preferiraju ga djevojke koje odbacuju klasiku i standardni stil friziranja. Postiže se stilizovanjem kose s posebnim proizvodima koji daju kosi “wet” efekat.

Za one dame koje vole ukrase, a imaju dužu kosu, prijedlog je ukrašeni visoki rep i frizuru je jednostavno napraviti. Jednostavan prijedlog je i razbarušena balerina punđa, koja se nakon nekoliko sezona spuštenih punđa vraća na modnu scenu.

Što se tiče boja u trendu, možda ste već primijetili kako se posljednjih mjeseci na Instagramu, Pinterestu i drugim društvenim mrežama siva kosa nerijetko nameće kao trend koji vole modne blogerke. Donedavno tabu, ova boja postaje sve prihvaćenija, baš kao i blond, smeđa ili crna.

Izrazito hladna pepeljastoblond nijansa pravi je hit ove sezone. Veliki broj modela i zvijezda odabrao je ovu boju, koja se kreće od veoma svijetlih do tamnih tonova. Ova boja idealno pristaje toplim tonovima kože, ali može se prilagoditi svakoj ženi kombinovanjem pepeljastih i bež tonova.

nezavisne

Komentari

komentara