Ljepota

Trendovi za 2020-.boja kose za svježiji izgled

Napisao H. H.

Lijepa kosa je jedan od ključnih faktora dobrog izgleda, a u proljeće svaka žena voli da izgleda što bolje, svježije odmornije. Kako biste cjelokupan izgled poboljšale, ali i podmladile, odabir boje kose je od velike važnosti.

Zato vam donosimo predloge nijansi u zavisnosti od vaše prirodne boje kose.

Kosa je jedan od ključnih činilaca lijepog, svježeg i mladalačkog izgleda. Ponekad je dovoljno da promijenite frizuru i odaberete pravu nijansu kose kako biste se osjećale svježije i odmornije. Ali, kako ne pogriješiti?

Naravno, postoji univerzalni savjet: odaberite boju za jedan ili dva tona svetliju (ili tamniju – za plavuše) od prirodne nijanse. Kako odrediti svoju prirodnu boju ako već duže vrijeme koristite farbe za kosu? Vrlo jednostavno: pogledajte korjen! Međutim, ponekad je potrebno više specifičnosti, prenosi cosmopolitan.rs.

Boja meda
Za vlasnice zlatne kose topla medena plava kosa će dati posebnu notu. Ona će dodati malo romantike cjelokupnom izgledu, a takođe će omekšati crte lica i osvežiti ton. Ako tvrdoglavo više volite tamnije nijanse, isprobajte ombre i med isključivo na dijelu uz lice.

Pšenična nijansa
Ne zaboravite plemenite klasike! Ova opcija je pogodna za gotovo sve djevojke sa plavom kosom: svijetliji pramenovi vizuelno ističu unutrašnji sjaj lica. Ako ne volite eksperimente, slobodno izaberite ovo.

Nijansa šampanjca
Šampanjac je opcija za one koje su oduvek bile platinaste plavuše. Previše plava kosa smanjuje kontrast, što znači da je blago lagano zatamnjivanje vaš prijatelj. Karakteristike lica će se istaći živopisnije, a to automatski deluje na podmlađivanje izgleda.

Topli kesten
Topli kesten uopšte nije dosadan! Takva nijansa će dodati koži sjaj poput pravilno odabranog hajlajtera. Prijatelji i poznanici će vas vjerovatno pitati gdje ste se dobro odmorili.

Ledena čokolada
Čokoladni tonovi uokviruju lice, ističu jagodice i čine crte lica oštrijim. Ne bojte se, nećete izgledati kao gotska princeza, jer danas brendovi nude puno nijansi za organsku sliku izgleda.

Karamela
Brinetama preporučujemo da se zadrže na pramenovima karamele. Minus ove nijanse – morate da posvijetlite dio kose. Plus – samo odaberite nekoliko pramenova. Uz to, ova opcija izvanredno maskira sjedu kosu,prenose Nezavisne

Danas su aktuelne prirodne nijanse bez onih izrazito svijetlih, jer mogu skrenuti pažnju na nesavršenosti i naglasiti promjene povezane sa godinama. Ako zaista želite da se “prepustite”, slijedite glavno pravilo – ne stavljajte akcenat na lice.

Komentari

komentara