Ljepota

Šminka i nokti otkrivaju kakvi ste – Volite da istaknete oči – šarmantne ste, tamni lak na noktima znači da ste buntovne

Napisao admin

Većina žena obraća pažnju na šminku, pogotovo na početku veze. Psiholozi na poseban način ocjenjuju žene po njihovom načinu šminkanja i njege noktiju.


Šminka (Foto: Cure.ba)

Dok neke žene nikada ne bi izašle iz kuće bez šminke, druge izgledaju kao da ih za to uopšte nije briga.

Jedno britansko istraživanje pokazalo je da većina žena obraća pažnju na šminku i, naročito prvih mjesec dana na početku veze, vode računa o tome da ih partner slučajno ne vidi bez šminke.

* Žene koje ne vole da se šminkaju psiholozi su ocijenili kao jake ličnosti koje nemaju nikakvih problema s izgledom. Ne mogu da se druže sa svakim i imaju vrlo visoke kriterijume, ali kada jednom prihvate nekoga, to je za cio život.

* One koje svakodnevno provode sate pred ogledalom nanoseći na svoje lice velike količine šminke, nesigurne su i strahuju da će biti odbačene ako ne izgledaju savršeno. Nemaju previše vremena za duhovnu nadgradnju, pa ih takav glas bije i u društvu.

* One koje vole da istaknu oči vole i da šarmiraju, ali tako da zadrže distancu, kažu psiholozi.

* Žene koje vole da naglase usne i uvijek imaju besprijekoran ruž, imaju naglašenu želju za zbližavanjem s drugima, i na duhovnom i na erotskom planu.

* Posebna kategorija su pripadnice nježnijeg pola koje najviše pažnje posvećuju svojim noktima.

One imaju potrebu da uzmu komande u svoje ruke i naprave red u svom životu, tvrde psiholozi. Crveni nokti oznaka su zavodnice melanholičnog karaktera, romantične žene često koriste svijetloružičaste i bezbojne lakove za nokte, dok neobične i tamne nijanse ukazuju na buntovnu prirodu žene.

novosti.rs

Komentari

komentara