Ljepota Video

Male tajne velikih majstora – Kako do savršenih obrva (VIDEO)

Napisao admin

Stručnjaci kažu da su obrve najvažniji dio našeg lica. Imate li savršeno uređeni oblik obrva – ne treba vam niti jedan drugi modni dodatak na licu! One naglašavaju vaše oči, ističu karakter pogleda te oplemenjuju cijelo lice.


Čupanje obrva (Foto: Youtube)

Isto tako, pravilno počupane obrve mogu povećati oči, smanjiti nos, podići čelo, prenosi svijet-ljepote.hr… Sve to bez plastičnih operacija – skroz jednostavnim metodama, a na vama je da se odlučite za jednu od njih.

Prije nego se odlučite na bilo koju od metoda, dobro razmislite o obliku obrva koji želite. Najčešća prijetnja tog ‘zahvata’ je pretjerano stanjivanje. Vrlo se lako zanijeti i u trenu shvatiti da su od vaših obrva ostale samo dvije tanke crtice, smiješne i jedva vidljive. A onda tek slijedi mukotrpno razdoblje iščekivanja izviranja svake nove dlačice kako bi se kroz nekoliko tjedana konačno stvar mogla ispraviti. Stoga se, ako niste dovoljno spretni, svakako prepustite u ruke stručnjaka koji će ti u tren oka riješiti stvar i odmah odrediti oblik koji kasnije samo trebate održavati. 

Kod stručnjaka se možete posavjetovati i o potamnjivanju obrva, ukoliko imate prirodno presvijetle i jedva vidljive dlačice na ovako važnom mjestu na licu. Potamnjivanje će ih učiniti punijima i izražajnijima.

 Obrve se mogu čupati pincetom, voskom i koncem, a dlačice se trajno mogu odstraniti i laserom. Najpopularnija metoda u zadnje vrijeme je ona koja uključuje konac.Ova metoda vrlo je popularna u Indiji i na Srednjem Istoku, a radi se uz pomoć dva pamučna konca koja se prethodno isprepletu na poseban način. Njima je moguće odstraniti i sitne dlačice ili istovremeno i po nekoliko dlačica, koje će ponovno narasti kroz četiri do osam tjedana. Ova je metoda odlična za one žene ili djevojke koje imaju osjetljivu kožu jer nije iritirajuća.

Na kraju uvijek treba pomno obrati pažnju na što-je-moguće-veću sličnost obrva, odnosno da ne bi jedna ostala deblja od druge. Uvijek imajte na umu da su obrve važna stvar na licu, bolje rečeno crta lica, isto kao i vaš nos i usne, te stoga na njima nemojte slijepo slijediti trendove. Ono što ste u nekom modnom časopisu vidjeli na Naomi Campbell, ne mora nužno dobro stajati i na vašem licu, zato se bez obzira na godine, najbolje prepustiti u ruke stručne osobe, koja u ovom slučaju, zaista igra ulogu pravog umjetnika. 

 

 

cure.ba

Komentari

komentara