Ljepota

Trikovi koji pomažu – Kako popuniti obrve

Napisao admin

Po mnogim ekspertima za šminkanje, skoro svaka žena ima potrebu da popuni obrve i da bi to trebao da bude dio njene rutine uljepšavanja.


obrve (Foto: cure.ba

Čak su mnogi rekli da nisu sreli ženskog modela koja je imala savršene obrve kojima nije trebalo popunjavanje. To može da zvuči čudno, jer vjerovatno mnoge od vas na to nisu ni pomišljale.

Ako ste, kao i milioni žena rodjene sa rijektim obrvama, a željeli bi ste guste obrve, ili ste jednostavno pretjerali se pincetom, postoji način kako ih popuniti. Potrebna vam je samo olovka, puder, obična četkica, ili čista četkica za maskaru.

Izaberite četkicu i nijansu pudera

Olovke i puder imaju tendenciju da se lijepe za kožu, a ne za dlaku, tako da mjesta gde nemate dlake možete osjenčiti.

Izaberite mekanu olovku koja je za nijansu svjetlija od vaših obrva i puder koji je iste boje kao vaše obrve. Ukoliku su vam obrve veoma svjetle, izaberite olovku koja je za nijansu tamnija.

Pripremite obrve

Prvo, iščetkajte obrve čistom četkicom za maskaru. Pregledajte vaše obrve i nadjite mjesta koja bi trebalo popuniti.

Popunite obrve olovkom

Koristite olovku da popunite mjesta koja želite sa laganim pokretima da bi vam obrve izgledale guste. Nanosite u pravcu rasta dlake. Ovdje je cilj ne da se nacrta linija, već da se napravi privid dlake. Pripazite da ne obojite cijelu obrvu, jer to neće izgledati prirodno.

Vaša olovka bi trebalo da bude veoma mekana, tako da klizi bez napora. Ali ako imate tvrdu olovku, zagrijte joj vrh tako što će te je trljati između prstiju.

Nastavite sa sjenkom ili puderom za obrve

Stavite običnu četkicu, ili četkicu za maskaru u senku za oči. Nanesite puder na obrve. Puder će se zalijepiti za dio koji ste popunili olovkom, i ujednačiće boju savršeno. Obrve će vam djelovati guste. Da bi puder duže ostao, malo nakvasite četkicu prije nego što nanesete puder.

Dvije boje ili jedna?

Možete probati dvije boje kada popunjavate obrve: Svijetliji puder na dio obrva koji je gust, tamniji na dio gdje su obrve rijeđe.

Stegnite obrve

Da bi vam obrve stajale onako kako želite, prsnite malo spreja za kosu na prst, a zatim ga nanesite na obrvu.

Da li ste pretjerali sa čupanjem obrva?

Ukoliko ste isčupali više nego što ste htjeli, trebaće od nekoliko mjeseci pa do dvije godine da porastu.

Njegovanje obrva

Njegovanje obrva ricinusovim uljem je sjajan način da vam obrve budu zdrave i izgledaju sjajno. Možete ga nanositi čistom četkicom za maskaru.

Rogain može da pomogne

Ako vam obrve ne rastu dovoljno brzo, možete nanositi rogain na mjesta gdje nemate dlake uz pomoć štapića za uši. Eksperti preporučuju nanošenje dva puta dnevno, četiri mjeseca. Ali isprobajte ga prvo na ruci i provjerite da vam ne izaziva osip. Provjeravajte svakodnevno.

cure.ba

Komentari

komentara