Ljepota

Vodite bitku s lakovima za nokte – Produljite postojanost laka na noktima

Napisao admin

Pronašli ste savršenu nijansu laka koja se s krajeva noktiju otkrhne već idući dan?


nokti(Foto: Cure.ba)

Uz poznate savjete o korištenju baznog laka prije i nadlaka poslije, Essie Weingarten donosi  savjete kako bi i nepostojani lakovi na noktima ostali besprijekorni nekoliko dana,prenosi neseser.hr:

1. Suhi nokti: kako bi lak potrajao danima, sam nokat treba biti potpuno suh i čist prije lakiranja – vlaga ili ostatak odstranjivača laka spriječit će lak da čvrsto prione uz nokat. Operite ruke toplom vodom i osušite ih, a zatim vaticom natopljenom acetonom prijeđite preko noktiju (čak i ako nemate stari lak na noktima).

2. Baza: odaberite bazni lak s oznakom “adhesive” (prianjajući). Takav bazni lak sadrži polimere koji se vežu s lakom za dulju postojanost.

3. Ne pretjerujte sa slojevima: u principu, što više slojeva laka imate na noktu to će se lak prije otkrhnuti. Jedan sloj baznog laka, dva tanka sloja laka u željenoj nijansi i jedan sloj nadlaka su maksimum.

4. Pauzirajte: pričekajte barem dvije minute da se lak slegne prije nanošenja idućeg sloja. Ovo vrijedi i za bazni lak i nadlak, dakle: bazni lak, dvominutna pauza, jedan sloj laka, pauza, nadlak i dvominutna pauza na kraju.

5. Pažljivo nanosite: za ujednačen nanos laka, jednu stranu četkice obrišite o vrat bočice. Tom stranom prijeđite prvo po sredini nokta, a zatim dodatnim nanosima popunite praznine sa strane.

6. Održavajte: svaki drugi dan ponovno nanesite jedan sloj nadlaka kako bi boja ostala sjajna i postojana.

cure.ba

Komentari

komentara