Ljepota

Veliki saveznik ljepote – Neobični načini na koji možete koristiti bananu

Napisao admin

Nećete vjerovati što sve možete učiniti s bananama! One vam mogu biti sjajan saveznik u ljepoti. Primijenite ove jednostavne savjete i zablistajte.


Banane (Foto: cure.ba)

1. Banana vlaži suhu kožu! Umjesto losiona i krema koje nerijetko sadržavaju i štetne sastojske, na lice stavite zgnječenu bananu. Držite je 20-ak minuta, a potom se umijte. Koža će vam biti obnovljena!

2. Recite zbogom masnoj koži! Pomiješajte bananu i sok od limuna pa sve stavite na lice. Koža će vam postati lijepa, nježna i što je najvažnije – bez masnoće i ružnog sjaja!

3. Udahnite život svojoj suhoj kosi! U blenderu izmiješajte bananu, avokado i jogurt. Masku potom nanesite na kosu i držite je bar 20 minuta. Nakon toga isperite i bit ćete kao novi.

4. Banane pomažu i borbi protiv bora! Kako? Smiksajte bananu i avokado, a dobivenu smjesu barem tri puta tjedno stavite na lice i bore će nestati.

5. Otklonite mrtve stanice s kože uz pomoć banane! Napravite masku od banana, zobi i kokosova mlijeka. Uz to možete napraviti odličan i zdrav piling tijela nakon kojega će koža blistati.

6. Smanite podočnjake! Kako? Utrljajte usitnjenu bananu na podočnjake, a kalcij iz banane napravit će sav posao – bit ćete svježi i odmorni!

7. Recite zbogom aknama i to uz pomoć bananine kore! Unutrašnjost kore utrljate na lice prije spavanja, a lice isperite ujutro i radite to svake druge večeri. Nemojte to raditi ako sumnjate da ste alergični na banane ili neke od sastojaka u banani.

8. Omekšajte suhe i ispucane pete! Usitnite dvije do tri banane, a potom to nanesite na stopala. Omotajte folijom i ostavite neko vrijeme da djeluje. Potom skinite i operite, a ako je potrebno, ponovite postupak nekoliko puta.

tportal

Komentari

komentara