Ljepota

Evo kako je sve možeš koristiti – 4 načina na koja možeš koristiti sol u svojoj beauty rutini

Napisao admin

Kad je vitka figura u pitanju, sol pokušavamo smanjiti na minimum kako bi izbjegli zadržavanje vode u organizmu, no kad se radi o njezi kože, sol itekako može biti korisna. Dapače, kad pročitaš za što je sve možeš koristiti, vjerojatno ćeš je nabaviti u veelikim količinama.


Sol (Foto: Cure.ba)

Naravno, za kućne pripravke za ljepotu, najbolja je morska sol krupnog zrna. Evo kako je sve možeš koristiti.

1. Sprej za valove kao s plaže

Želiš valove kao s plaže koje su proslavile dugokose celebrity cure? Napravi kućni sprej koji će ti pomoći da postigneš tu frizuru. U vruću vodu umiješaj žlicu regeneratora i 4 žlice soli. Promiješaj i čekaj da se ohladi te zatim prebaci u bočicu s raspršivačem. Koristi poput proizvoda za stiliziranje valova.

2. Piling za tijelo

Sol je odličan sastojak za piling iz kućne radinosti. Pomiješaj je s maslinovim uljem i istrljaj cijelo tijelo, pogotovo područja zahvaćena celulitom.

3. Dezić

Naravno, ne mislimo predložiti da dezić zamijeniš solju no, ako ti ga je ponestalo, a želiš se zaštititi od neugodnih mirisa, nakon tuširanja lagano istrljaj područje ispod ruke s malo soli.

4. Maska za volumen

Uz pomoć soli možeš napraviti masku za veći volumen kose. Umiješaj žličicu soli u svoj uobičajeni regenerator, pusti da odstoji 20 minuta i nanesi na kosu. Isperi nakon 15 minuta i uživaj u prekrasnoj kosi.

index.hr

Komentari

komentara