Ljepota

Nekoliko različitih tretmana – Oporavite oštećenu kosu

Napisao admin

Za one kojima je tokom ljeta kosa oštećena od farbanja ili sunca, preporučujemo nekoliko različitih tretmana kako bi vlasi ponovo dobile sjaj i zdrav izgled.


Kosa (Foto: cure.ba)

Ako imate problema sa kosom, krajevima oštećenim od farbanja ili sunca, nekoliko tretmana učiniće da kosi vratite potreban sjaj i ljepotu.

* Umutite u mikseru dvije oljuštene breskve, dodajte dvije kašičice limunovog soka i dvije šolje čaja od nane. Ovom mješavinom dobro istrljajte kosu od korijena do vrha i ostavite da stoji 30 minuta. Isperite toplom vodom.

* Kosi ćete vratiti sjaj, a dlaci elastičnost, ako na nju nanesete pola šolje maslinovog ulja i raščešljate češljem a ne četkom. Ostavite da ulje stoji oko jedan čas, a zatim operite kosu šamponom.

* Ukoliko ne želite ili nemate vremena da pravite balzame, osvježite kosu tako što ćete da stavite veću količinu balzama samo na dlaku, ne i na korijen. Stavite kapu za tuširanje i ostavite da balzam djeluje nekoliko časova. Najbolje bi bilo da tako prespavate. Isperite mlakom vodom.

* Pomiješajte po šolju mlijeka, vode i osušenih ružinih latica. Ostavite mješavinu da malo odstoji. Smjesu umutite u mikseru sa dvije banane i dvije kašičice meda i bademovog ulja. Dobro utrljajte u kosu, stavite kapu za tuširanje i poslije 30 minuta isperite. Ova maska je izuzetno hranljiva i brzo vraća sjaj

novosti.rs

Komentari

komentara