Ljepota

Poboljšava prirodni sjaj – Prednosti kane za kosu

Napisao admin

Sigurno ste bili u prilici da upoznate nekoga ko koristi kanu za kosu. To su uglavnom naše nane, tetke, majke… Znate li zašto je koriste i koje su njene prednosti?


Kosa (Foto: cure.ba)

Ako ne znate koji je razlog, mi ćemo vam u nastavku reći o čemu se radi. Kana ne samo da pruža prekrasnu boju kosi već i pruža njegu, pa samim tim i bolju kvalitetu vaše kose. Ukoliko je budete redovno primjenjivali vaša kosa će biti jača i zdravija. Osim toga kana vas štiti od nastanka peruti i daje volumen vašoj kosi. U nastavku pogledajte koje su to prednosti kane i kako je trebate koristiti.

 

Kako koristiti kanu na kosi:

 

Uzmite zdjelu i dovoljnu količinu kane prema dužini kose. Zatim ulijte malo tople vode. Pomiješajte sastojke i napravite gustu smjesu. Sada iscijedite jedan limun u zdjelu. Ako je vaša kosa suha, dodajte nekoliko kapi ulja senfa, a ako vam je kosa masna limunov sok. Za suhu kožu i svrbež (s peruti) dodajte dvije kašike jogurta. Nanesite smjesu na kosu i ostaviti je 2-3 sata i pustiti da se potpuno osuši. Pobrinite se da vaša kosa bude čista kada nanesete kanu. Operite kosu s tekućom vodom i osušite je.

 

Prirodna boja kose

 

Kana je prirodna boja kose i nema nuspojava. Mnogi ljudi koriste hemijske boje za bojenje svoje kose koja ima mnoge nuspojave. Međutim, kana vas drži podalje od svih problema. Kana daje vašoj kosi lijepu crveno-narandžastu boju, bez ikakvih komplikacija.

 

Odličan regenerator

 

Kana je odličan regenerator za kosu i sigurno ćete ga voljeti. Ona ima takva svojstva koja utiču na zdravlje i ljepotu vaše kose.

 

Protiv peruti

 

Kana sadrži anti-gljivične i anti-bakterijske sastojke, tako da ako je redovno primjenjujete, možete izbjeći pojavu peruti.

 

Jača kosu

 

Ako želite ojačati kosu, primjenjujte kanu. Kana ima dosta sastojaka koji pomažu u jačanju vaše kose. Ona sadrži sastojke koji mogu prodrijeti u vlas i učiniti vašu kosu jačom.

 

Povećava volumen kose

 

Ako je vaša kosa vrlo tanka i nemate dobar volumen, koristite kanu.

 

Poboljšava prirodni sjaj

Ko ne voli lepršavu i sjajnu kosu? Svi mi to želimo, a vjerujte nam, to je stvarno lako dobiti. Pitate se kako?! Jednostavno uz korištenje kane. Ako redovno koristite kanu na vašoj kosi, ona poboljšava prirodni sjaj.

ljepota.ba

Komentari

komentara