Ljepota

Škola šminkanja – Vodič kroz makeup alat: Kako pravilno koristiti i prati kistove

Napisao admin

Među nepreglednim mnoštvom četkica za šminku ne samo da postoji razlika među primjenom nego o tipu ovisi i održavanje. Kistove i četkice koje upotrebljavate za nanošenje šminke oko očiju očistite temeljito barem jedanput u dva tjedna, a ostale možete i jedanput na mjesec. Najbolja metoda čišćenja je pranje vodom i sredstvom za skidanje šminke. Pranje sapunom moglo bi isušiti kistove od prirodne dlake.


Šminkanje (foto: cure.ba)

Da biste dobro očistili kistove, namočite ih pa kapnite malo sredstva za skidanje šminke na dlan i prođite kistom preko dlana dok ne počne ostavljati čisti trag. Isperite kist, istisnite višak vode čistim ručnikom i ostavite je da se suši tako da dlake kista vire s police, odnosno suše se na zraku. To će omogućiti da dulje zadrže prirodni oblik. Kada čekinje počnu otpadati ili izgube oblik, vrijeme je da promijenite četkicu.

No za beprijekoran look iskoristite vodič kroz “šumu” make-up alata  svjetskih vizažista. Na primjer, za sjenčanje oka najbolji je krupni kist. Primarna mu je svrha da rasprši sjenilo koje ste već nanijeli uz nabore i na vanjskim kutovima očiju kako iznad oka ne bi ostale grube crte od neujednačeno nanijete šminke. Dakle, ne koristi se na nanošenje sjenila nego za ujednačavanje boje nakon što ste ga već nanijeli na kapak.

Kist za smoeky eyes

Četkica za smoeky eyes vrlo je slična kistu za sjenčanje oka, no čekinje su gušće i skupljene na vrhu pa mogu nanijeti više boje. Takav je kist odličan za sjenu u kutovima oka te iznad i ispod trepavica.

Četkica odrezana ukoso

Ukoso rezane čekinje savršeno prianjaju uz kosti obrva, tako da ostavljaju lagani trag u pregibu kapka točno ispod obrva.

Kist za sjenilo

Dlačice trebaju biti mekane, gusto zbijene, tako da ostavljaju trag kao da ste preko oka prošli dječjim palcem. Rabite ga da biste osjenčali kapak i nabore sve do kosti ispod obrva.

Četkica za miješanje

Obično je izrađena od konjske dlake, s dugačkim dlačicama koje su široko postavljene. Koristi se tamo gdje želite omekšati rubove ili stvoriti kontinuirani prijelaz boja tako što se boje “prelijevaju”.

Kist za nanošenje linije

Tvrd i oštar, sa sintetičkim vlaknima koja se skupljaju u oštar, kutno rezani vrh, koristi se za nanošenje linije duž cijeloga kapka. Šminkanje pomoću takvoga kista postaje lako.

Mali kist idealan za razmazivanje traga olovke

Mali kist koji je vrlo krut i sa zaobljenim vlaknima koristi se za razmazivanje olovke iznad kapka ili sjene duž trepavica kako biste postigli što življi izgled olovke i tuša na kapcima. Zahvaljujući njemu, možete ublažiti efekt “razmazane šminke”. Vizažisti ga rado rabe za sjenčanje unutarnjega kuta oka.

24sata.hr

Komentari

komentara