Ljepota

Vrlo popularna metoda – Kakve rizike nosi depilacija voskom? (FOTO)

Napisao admin

Ako ste zabrinuti da li je depilacija voskom potpuno sigurna, LifePress magazin vam donosi sve što biste trebali znati o ovome pitanju.


Depilacija voskom (foto: lpm)

Godine 2007, žena u Australiji je za dlaku izbjegla smrt zbog komplikacija prouzrokovanih infekcijom nastalom od brazilske depilacije, a 2009. godine američka država Nju Džersi je čak razmatrala da se brazilska depilacija potpuno zabrani, nakon što su dve žene hospitalizovane takođe zbog infekcije. To znači da neki rizici ipak postoje.

Ipak, dr Majkl Libman za Besthealth magazin kaže da su šanse da završite u bolnici nakon depilacije veoma male, ali su šanse za dermamtitis, iritaciju kože i upalu korjena dlake (folikulitis), posebno u području bikini zone poprilične.

Najvažnije je da nakon depilacije izbjegavate tuširanje sa veoma toplom vodom, solarijume, bazene, saune i sva mjesta gdje se zaraze mogu lako pokupiti, jer su vaše pore neko vrijeme potpuno otvorene i mnogo su veće šanse za bakterijsko ili virusno oboljenje. Bitno je i da ste za kozmetički salon koji posjećujete apsolutno sigurni da imaju čistu i sterilnu opremu i vode računa o higijeni. Pročitajte i koji je to najbolji recept za njegu poslije depilacije.

Šta treba da pitate prije depilacije:

Da li radnici peru ruke sa dezinfekcijskim sredstvom prije i poslije tretmana?

Da li se papirni podmetači sa stolova mijenjaju poslije svakog klijenta?

Da li su svi instrumenti sterilni?

Ukoliko pijete neke lijekove za štitnu žlijezdu, antihistaminike, kortizon ili tetraciklin, izbegjavajte depilaciju dlačica na licu jer lijekovi mogu izazvati posebno osjetljivu reakciju kože ili krvarenje.

lpm

Komentari

komentara