Ljepota

Nekoliko savjeta – Trikovi uz koje će lak za nokte duže trajati

Napisao admin

Lak uvijek nanosite na čiste i suve ruke, pripazite kada nanosite kremu za ruke i razmislite o navici grickanja noktiju!


Lak za nokte (foto: cure.ba)

Koliko često vam se dogodi da nanesete lak za nokte i u vrlo kratkom roku primijetite da je već oštećen na nekoliko mjesta? Što radite u tim situacijama – skidate lak ili samo “popravljate” okrhnuta mjesta?

Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete osigurati duže trajanje laka za nokte!

Pobrinite se da su vam nokti čisti

Prije nanošenja laka, uvijek provjerite da su vam nokti čisti i suvi te ispolirani. Tada će se lak prilikom nanošenja bolje prihvatiti za površinu nokta i duže trajati.

Oprezno s losionom za ruke

Losion za ruke jedan je od glavnih razloga zašto se lak za nokte “ljušti” i ranije otpada – ostavlja tanki sloj na vašim noktima pa lak ne može “prionuti” na nokat. Stoga, prije nanošenja baznog laka, koji je dobar izbor ako želite postići dužu trajnost, vatu umočite u odstranjivač laka za nokte i time prijeđite preko površine nokta kako biste uklonili tragove losiona za ruke. Nakon nanošenja baznog laka, pričekajte dvije, tri minute prije nanošenja sloja laka za koji ste se odlučili.

Nemojte gristi nokte

Nezavisno je li u pitanju nervoza i navika ili jednostavno način na koji vi “režete” nokte, sa svakim “zagrizom” uklanjate i dio bolje.

Držite se svjetlijih nijansi

Ako birate tamnije nijanse laka za nokte, svaka “mana” i strugotina će se više isticati nego kada su vaši nokti lakirani svijetlim nijansama. Stoga, ako želite da vaš lak za nokte traje što duže, držite se svjetlijih nijansi, poput pastelnih.

ordinacija.hr

Komentari

komentara