Ljepota

Vodič za njegu masne kože

Napisao H. H.

5 savjeta kako masnu kožu održati hidratitiziranom

Odaberite pravo sredstvo za čišćenje
Svaki ritual njege kože trebao bi započeti čišćenjem. Odaberite nježno sredstvo za čišćenje koje je formulirano posebno za masnu kožu te obavezno dva puta dnevno očistite kožu mlakom vodom – ujutro nakon buđenja te navečer prije spavanja.

Nanesite primer za lice
Odlučite se za matirajuću podlogu koja će pomoći u smanjivanju masnog sjaja kože. Također će pomoći da vam make-up ne „sklizne“ s lica. Primeri danas imaju neke nevjerojatne sastojke koji nadilaze samo bazu za nanošenje šminke. Potražite onaj s antioksidativnim sastojcima i vitaminima koji će vam pomoći u borbi protiv slobodnih radikala.

Krema sa zaštitnim faktorom je UVIJEK obavezna
Tijekom ljeta, ali i ostatka godine, krema sa zaštitnim faktorom jedan je od najvažnijih kozmetičkih zakona protiv prijevremenog starenja kože. Iako se u prošlosti smatralo da su zaštitne kreme neprijatelj broj jedan masne kože, to više nije slučaj. Proizvodi sa zaštitnim faktorom danas su daleko napredniji – manje su masni te ne ostavljaju osjećaj ulja na licu. Zapravo, neki imaju lijep, lagan puderasti after-feel koji izvrsno djeluje na masnu kožu. Krema sa zaštitnim faktorom iznimno je važna za održavanje zdrave i mladenačke kože. Stoga pronađite onu koja vam najbolje odgovara.

Ne pretjerujte s količinom proizvoda koju nanosite na kožu
Odrediti optimalnu količinu proizvoda koju bi trebalo primijeniti nije jednostavno. Količina veličine zrne graška trebala bi biti dovoljna kada su u pitanju serumi te dnevne i noćne kreme. Ukoliko pretjerate s količinom, koži ćete samo dodati ekstra masni sjaj.

Evo kratkog savjeta kako biste osigurali da ne pretjerate s količinom proizvoda: Nanesite 5 malih točkica proizvoda, po jednu na čelo, nos, bradu i obraze. Zatim jednostavno razmažite prema gore i prema van: prema gore suprotno gravitaciji i prema van sve do vlasišta. Pustite da se osuši. Ako nakon ovog koraka smatrate da nekom području treba malo više proizvoda, primijenite ga samo na to područje.

Priuštite si masku od gline
Redovito nanošenje pročišćavajuće maske za lice može biti od velike koristi kada je u pitanju masna koža. To nije nešto što trebate raditi svaki dan, ali otprilike jednom tjedno može pružiti prekrasne blagodati vašoj koži. Bentonitna glina poznata je po svojim upijajućim i tonirajućim svojstvima. Uklonit će prekomjeran sebum, nečistoće i odumrle stanice, što će pomoći u sprječavanju začepljenja pora. Dobra maska od gline trebala bi pomoći i u smanjenju vidljivosti pora.

I još nekoliko savjeta…

• Koristite kvalitetan biljni tonik bez alkohola svako jutro nakon buđenja te uvečer prije spavanja kako biste postigli ravnotežu kože.
• Imajte uvijek pri ruci neke puder u kamenu ili prahu za upijanje viška masnoće s lica.
• Nemojte nanositi previše proizvoda za njegu. Potražite hidratantnu kremu ili serum koji već sadrže zaštitni faktor, kako biste izbjegli nanošenje dodatnog sloja kreme.
• Što se tiče kozmetike, uvijek razmišljajte o matiranju. Svaki proizvod koji vam može pomoći u upijanju viška masnoće i smanjenju masnog sjaja, prava je korist.
• Nema ništa loše u masnoj koži. Dodatna masnoća definitivno smanjuje vidljivost finih linija i bora. Tek kod pretjeranog izlučivanja sebuma, počinjemo izgledati masno, a to je nešto što možemo popraviti pomoću gore navedenih savjeta.

Želite saznati više o njezi svoje kože, kao i proizvodima koji vam u tome mogu pomoći? Kontaktirajte nas OVDJE.

Komentari

komentara